Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival

Data publicării
Categoria

Artista de origine americană Olga Ziemska sosește la Cluj în cadrul celei de-a treia ediții a 18+ festival, pentru care va realiza în premieră o variantă românească a cunoscutei sale serii de sculpturi masive din lemn reciclat, Matka.

Lucrarea va fi donată orașului Cluj-Napoca ulterior festivalului, urmând să fie expusă în Parcul Central pe termen nelimitat.

Matka (“mama” în limba poloneză) este o sculptură a unei figuri feminine de peste trei metri înălțime, construită din lemn reciclat, prin care Ziemska explorează conceptul de spațiu. Artista a realizat o versiune a Matkăi în numeroase orașe ale lumii, de fiecare dată folosindu-se de materiale recoltate local și de specificitățile spațiului în care lucrarea a fost construită. Repetând această forma umană în diverse spații și medii, artista urmărește să scoată la lumină în mod natural caracteristicile subtile specifice fiecarei zone. În definitiv, explică Ziemska, “această lucrare este o celebrare a diversității spațiilor în care trăim și totodată un omagiu adus similitudinilor care ne leagă pe toți în esență”.

Înscrie-te ca asistent al artistei și participă la construcția lucrării!

Matka în varianta românească va fi construită începând cu 10 septembrie la Cluj, în curtea REACTOR de creație și experiment, urmând să fie apoi transportată pe Cetățuie unde va fi expusă în cadrul 18+festival. Pentru realizarea lucrării artista necesită un grup de șase asistenți. Tu poți fi unul dintre ei.

Trimite-ne un mail despre tine și motivația ta de a participa la proiect la 18plusfestival@gmail.com, cu subiectul Matka până pe 8 Septembrie 2018.

Cea de-a treia ediție a 18+ festival se va desfășura între 26 si 27 Septembrie în Parcul Cetățuie. Zeci de artiști din nu mai puțin de zece țări ale lumii vor antrena timp de două zile Cetățuia într-un program ofertant de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții. Primul artist anunțat pe scena festivalului este Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project).

Participarea artistei Olga Ziemska în cadrul festivalului este posibilă cu sprijinul Ambasadei S.U.A. în România.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.