Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

O nouă destinaţie operată, în premieră, de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Data publicării
Categoria

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a inaugurat luni, 10 Aprilie 2017, o nouă rută aeriană care leagă municipiul Cluj-Napoca de Nisa. Această cursă este operată, în premieră, de către compania aeriană Blue Air, având o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, în zilele de luni şi vineri.

În prezent, compania aeriană Blue Air oferă, de pe Aeroportul clujean, zboruri spre nouă destinaţii, interne şi internaţionale, precum Bucureşti-Otopeni, Iaşi, Timişoara, Londra-Luton, Liverpool, Dublin, Birmingham, Larnaca şi Nisa, urmând ca din data de 3 iunie a.c. să fie lansate zboruri spre Hamburg, iar din 15 iunie spre Constanţa.

Noua rută Cluj-Napoca – Nisa – Cluj-Napoca va fi operată cu aeronave de tip Boeing B737-800 cu 189 locuri.

Pentru a marca momentul primului zbor Cluj-Napoca – Nisa, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, împreună cu compania aeriană Blue Air au organizat, în incinta aeroportului, la ghişeele de check-in şi la poarta de îmbarcare, un moment dedicat pasagerilor primului zbor spre Nisa.

,,Mă bucur că a venit momentul să beneficiem de pe urma amplelor investiţii pe care le-am derulat pe parcursul anilor în ceea ce priveşte modernizarea şi extinderea Aeroportului clujean, acesta devenind din ce în ce mai atractiv pentru companiile aeriene. O dovadă în acest sens o reprezintă inclusiv faptul că Nisa, destinaţia nou-introdusă astăzi, este cea de-a şaptea pe care o lansăm într-un interval destul de scurt, în această primăvară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Cele peste 40 de destinaţii disponibile, la ora actuală, din reţeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj asigură cea mai eficientă şi rapidă cale spre Europa, Orientul Mijlociu şi nu numai, dintre toate aeroporturile regionale ale României.

Amintim faptul că Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat, în 2016, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 1.880.319 de pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%), consolidându-şi astfel poziţia de primul aeroport regional şi al doilea aeroport din ţară, după Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Pentru 2017, de pe Aeroportul Internaţional Cluj se estimează un trafic aerian cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.