Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Bilanțul intervențiilor Salvamont Cluj, la final de sezon

Data publicării
Categoria

Venirea primăverii, inclusiv în zonele montane ale județului în care zăpada se păstrează până târziu, marchează finalul sezonului rece și al sporturilor de iarnă, prilejuind astfel realizarea unui bilanț al intervențiilor Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj în sezonul rece 2016-2017.

Astfel, instituția de interes județean care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean a încheiat cu succes sezonul de iarnă pe parcursul căruia a participat la soluționarea a nu mai puțin de 83 de cazuri, majoritatea produse pe pârtiile de schi ce au funcționat în perioada amintită, respectiv cele de la Muntele Băișorii, Feleac și Buscat. În același timp, în lunile ianuarie și februarie ale acestui an, echipele Salvamont au asigurat asistență la diverse evenimente sportive și culturale de profil.

De asemenea, în vederea menținerii unei condiții fizice și sportive de înalt nivel, o altă categorie de activități derulate de salvamontiștii clujeni au reprezentat-o competițiile de schi de tură și schi alpin ce s-au finalizat cu obținerea unor rezultate foarte bune. Cu aceste prilejuri, dintre salvatorii montani clujeni s-au remarcat ca și sportivi de excepție domnii Câmpean Iacob, Torok Ioan, Cățănaș Ovidiu și Toth Attila.

De altfel, excelenta pregătire, atât profesională cât și sportivă, a acestora, a fost confirmată, dacă mai era necesar, inclusiv de parcurgerea cu succes a procedurilor de reatestare. În cadrul acestui proces, în intervalul 18 – 19 februarie 2017, sub exigenta monitorizare a doi examinatori delegați de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, 12 salvatori montani clujeni au participat la examenul de reatestare ce a constat într-o probă teoretică și una practică, examenul fiind promovat cu succes de toți salvamontiștii care au obținut, astfel, prelungirea atestatului.

„Mă bucur că putem vorbi despre un nou sezon de iarnă care s-a încheiat cu bine, grație profesionalismului și responsabilității manifestate de salvatorii montani clujeni. E important ca turiștii, iubitorii muntelui și ai sporturilor de iarnă, să știe că sunt mai mult decât în siguranță și că asistența de specialitate e asigurată de către niște profesioniști cu calități sportive de excepție” a declarat domnul Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește cele mai importante competiții și concursuri specifice sezonului rece la care membrii Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj au asigurat asistența în sezonul de iarnă 2016-2017, pot fi amintite Făget Winter Race, Cupa Memorială Nan Marian, Serbările Zăpezii, Cupa Micilor Vânători de Munte, Winter Race, Cupa Skoda la Ski Alpin și Cupa Eke. La toate aceste evenimente ce au reunit între 100 și 600 de participanți salvamontiștii clujeni au participat în echipe formate din doi, trei sau chiar patru membri, împreună cu echipamentul și dotarea specifică, inclusiv o autoutilitară 4×4 și un UTV.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.