Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Nu lăsa o simplă plimbare cu bicicleta să devină un sport extrem

Data publicării
Categoria

Bicicleta este un mijloc de transport modern, economic,ecologic și nu în cele din urmă foarte practic,care devine din ce în ce mai utilizat în statele dezvoltate ale lumii.

În Cluj-Napoca, biciclismul are un potențial de dezvoltare foarte mare dar încă foarte puțin valorificat.Dacă în acest oraș regulile privind pistele de biciclete s-ar respecta cu strictețe popularitatea ciclismului ar crește considerabil deoarece există multe persoane care nu se încumetă la un asemenea joc periculos. Ba mai mult, dacă rețeaua de piste ar fi completă și foarte bine pusă la punct mersul pe bicicletă s-ar putea transforma într-o alternativă perfectă la orice mijloc de transport fie el în comun fie personal.

De aceea,echipa ProBike (Georgiana Meleștean, Moroșanu Cezara și Brândușa Moldovan) a Facultății de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Comunicare și Relații Publice a demarat o campanie de educare a pietonilor în vederea respectării pistelor de bicicliști și implicit promovarea acestui sport. Se dorește o schimbare în comportamentul pietonilor care folosesc în mod neadecvat spațiile destinate bicicliștilor. Campania s-a desfășurat pe durata a patru săptămâni, timp în care s-au împărțit chestionare, s-a construit un site al campaniei unde orice doritor a putut interveni cu idei iar echipa noastră a mers prin zonele alocate bicicliștilor pentru a face ca problema să fie conștientizată. Evenimentul care va marca sfârșitul campaniei va avea loc pe data de 3 Iunie 2011, începând cu ora 18:00, eveniment în care sunt invitați toți voluntarii care ne susțin cauza. Întâlnirea va avea loc în fața Teatrului Național, după care vom porni un maraton de informare a pietonilor .Fiecare voluntar va primi un tricou cu sigla campaniei.

În concluzie, Cluj-Napoca este un oraș cu un gigant potențial pentru ciclism și de aceea facem un apel locuitorilor de a respecta sensurile pentru biciclete existente și îi încurajăm să practice acest sport plăcut, economic și nu în cele din urma ecologic.

Respectă și vei fi respectat!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.