Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Noi spaţiil modernizate ale Grădiniței Speciale Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Ieri, 25 Mai 2011, a avut loc inaugurarea spaţiilor modernizate ale Grădiniței Speciale Cluj-Napoca, instituție de învățământ special preșcolar aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Începând cu anul 2008, Consiliul Județean Cluj a demarat în cadrul acestei unităţi de învăţământ special un amplu proiect de extindere şi modernizare a spaţiilor (sala de mese şi sala de sport), continuând în anul 2009 cu o amplă lucrare de reabilitare a întregii clădiri, constând în refacerea șarpantei, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare şi termice, refacerea tencuielilor interioare şi exterioare, parchetarea grupelor şi dormitoarelor, placarea pereților cu pal melaminat. Suma totală a investițiilor realizate de Consiliul Județean Cluj pentru modernizarea şi asigurarea condițiilor corespunzătoare standardelor europene s-a ridicat la nu mai puţin de 1.008.310 lei cu TVA.

Grădinița Specială este o instituție cu tradiție în orașul Cluj-Napoca, având ca misiune reabilitarea copiilor cu cerințe educative speciale (dizabilităţi cognitive, întârziere în dezvoltarea limbajului, tulburări ale funcțiilor limbajului, dificultăți de învăţare, autism, sindrom Down, tulburări socioafective, tulburări asociate) şi integrarea școlară şi socială a acestora. Încă de la înființare, instituția şi-a construit o bună reputație în domeniul recuperării copilului cu nevoi speciale, desfăşurând o amplă activitate de pionierat în domeniul educației copilului preșcolar cu dizabilităţi cognitive. În acest moment, grădinița are înscriși un număr de 65 de preşcolari, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, domiciliaţi atât în municipiul Cluj-Napoca cât şi în celelalte localităţi ale judeţului Cluj. Dintre aceştia, 27 sunt în regim săptămânal (de luni până vineri).

Asigurarea condițiilor optime de desfășurare a actului educativ-recuperator-compensator, precum şi modernizarea spaţiilor acestei unităţi în scopul creşterii confortului vieții copiilor şi personalului grădiniței a constituit o preocupare constantă şi un obiectiv prioritar al Consiliului Judeţean Cluj. Momentul de astăzi marchează finalizarea unor proiecte finanţate de Consiliul Judeţean care au avut rolul de a creşte calitatea activităţilor instructiv-educative realizate aici şi de a contribui într-o cât mai mare măsură la creşterea şanselor de recuperare a copiilor şi de integrare în societate a acestora a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.