Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor

Data publicării
Categoria

Consiliul Judeţean Cluj a mai adăugat un proiect pe lista celor selectate şi propuse pentru finanţare. Este vorba de câştigarea proiectului „Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor”, depus spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, Axa Prioritară 4 „Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii” în luna martie a acestui an. În vederea începerii implementării proiectului, în perioada imediat următoare se va semna contractul de finanţare între Autoritatea de Management şi Consiliul Judeţean. Proiectul are o valoare totală de 2.083.200,47 lei, din care finanţare nerambursabilă de 1.748.116,71 lei.

„Prin acest proiect urmărim, pe de o parte punerea în valoare a acestor două situri naturale reprezentative pentru întreaga Românie, dar şi conservarea biodiversităţii regăsite aici”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Obiectivul propus constă în eficientizarea măsurilor de conservare a mediului natural din ariile naturale protejate Cheile Turzii si Cheile Turenilor aflate în custodia Consiliului Judeţean Cluj şi prevede. elaborarea a două Planuri integrate de management care să abordeze cele două arii naturale protejate din ambele perspective: rezervații naturale și situri Natura 2000, precum și a două Planuri de monitorizare, în vederea unei gestionări eficiente şi responsabile a acestora şi asigurarea conservării durabile a biodiversităţii în aceste arii. Proiectul are în vedere şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa conservării biodiversităţii ariilor naturale protejate Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, precum şi implementarea unor instrumente informatice locale care vor permite creşterea eficienţei/transparenţei modului de luare a deciziilor de protejare a patrimoniului natural, cultural şi istoric din această zonă.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.