Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Luna Amară în Irish & Music Pub

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Formaţia clujeană Luna Amară a susţinut ieri un nou concert în Irish & Music Pub, însă spre deosebire de data trecută, acum au reuşit să mă prindă încă de la primele acorduri. Nu a durat foarte mult până să mă conving că avea să fie unul dintre concertele Luna Amară preferate.

Dar să începem cu începutul. După o întârziere nu foarte mare (45 de minute), băieţii s-au urcat pe scenă şi au început în forţă cu Ego nr. 4, continuând pe această notă cu piese precum Dizident, În Cercuri sau Întunecare.

Sincer, nu mă aşteptam la un public atât de numeros , având în vedere că Luna Amară sunt o prezenţă destul de constantă pe scenele clujene, însă acest lucru nu poate decât să mă bucure. Deşi per total setlist-ul a fost unul destul de agresiv şi energic , publicul a fost, cel puţin în prima jumătate a concertului, destul de cuminte şi rezervat. Câţiva băieţi au avut ceva tentative de a se „îmbrânci”, însă au renunţat repede. Tocmai de asta am fost foarte surprinsă când în primele rânduri a apărut un „domn” bine făcut cu o legitimaţie de „security” atârnându-i la gât. Probabil era nemulţumit de lipsa de activitate şi de asta s-a gândit să împartă el nişte coate în coaste într-o parte şi alta. Bine că s-a plictisit repede.

La un moment dat şi Mihnea se resemnase cu moleşeala publicului, ajungând la concluzia că „fiecare simte muzica în felul lui”. Adevărul este, însă, că doar ne-a luat puţin mai mult să ne încălzim, pentru că nu a durat mult până ca publicul să cânte alături de ei fiecare vers, iar cei cu plete să şi le zvânte dintr-o parte în alta. Tocmai de asta ne-a prins bine şi mica pauză pentru a ne trage sufletul, în care băieţii au cântat Chihlimbar şi Roşu Aprins.

Formaţia se apropie de terminarea următorului album, aşa că am avut parte şi de câteva piese noi, precum În Gol (în primă audiţie la Cluj), Are We Happy Now? (pe care o am şi acum în cap), Pietre în Alb, Versus şi Bathtub Glory. Compoziţiile noi au fost bine primite de public, şi pe bună dreptate. Deşi par să se îndepărteze puţin de sound-ul Luna Amară cu care ne-am obişnuit, piesele sună foarte, foarte bine, impresionând atât prin partea instrumentală, dar şi prin lirică.

Trupa a avut şi câţiva invitaţi, şi anume Marcel Hosu (Alternativ Quartet) pe piesa Somn, Mihai (solistul de la Front) pentru Happiness Provider şi Cătălin Moraru (Skullp) pentru Loc Lipsă/Gri Dorian.
N-a fost chiar un concert impecabil, pentru că prea rar se întâmplă la noi să nu fie probleme cu sonorizarea, însă nimic peste care să nu putem trece.

Spuneam mai devreme că se înscrie în topul concertelor Luna Amară pentru că a fost genul de concert care te seacă şi te umple de energie în acelaşi timp.
Pentru cei care vor să vadă şi latura mai soft a trupei, în Zorki Off the Record, pe data de 8 Aprilie puteţi să îi vedeţi pe cei de la Luna Amară într-un concert tribut Nirvana şi pe 9 Aprilie în primul lor concert acustic pe 2011.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.