Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Lucrările la linia de tramvai

Data publicării
Categoria

Am cerut executantului lucrărilor la linia de tramvai ca până la sfârşitul lunii septembrie, când vin studenţii, să fie gata lucrările de strada Bariţiu. Până în prezent s-au efectuat lucrările structură rutieră de bază, în şapte straturi de material, pregătitoare pentru montarea şinelor. Urmează încă patru straturi, două de beton şi două de asfalt, a precizat primarul Sorin Apostu.

În acest moment sunt în desfăşurare – lucrări de pregătire pentru montarea propriu-zisă a şinelor şi se poziţionează elementele de prindere a şinei: se poziţionează plasa sudată, se aşează traversele, se montează amortizorul de talpă (galoş din cauciuc) şi amortizoarele laterale – care ne scapă de zgomote şi vibraţii.

Începând cu data de 15 Septembrie 2011, se toarnă primul strat de beton în care se prinde linia şi peste câteva zile cel de-al doilea strat.

Linia de tramvai va fi plasată exact la nivelul străzii. Desigur, va exista o operaţie de racordare a zonei carosabilului existent la liniile de tramvai (turnare asfalt în două straturi).

Termenul de finalizare a tronsonului de pe strada Bariţiu (aproximativ 300 metri) este de 1 Octombrie 2011. Finalizarea lucrărilor presupune închiderea parţială a străzii seara după ora 20:00 până la 7:00.

Ce urmează după Bariţiu? Se continuă lucrările pe Spaiul Independenţie, începând din zona Coşbuc – Napoca şi pe Strada Primăverii. Mănăştur – Gară: 11,749 km cale simplă de rulare tramvai (5,9 km cale dublă de rulare). Se va înainta cu 45 de metri de linie de tramvai (cale simplă de tramvai) pe zi – 22,5 metri cale dublă de rulare pe zi.

Toate aceste lucrări depind de condiţiile de lucru.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.