Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Loverboy împreună cu echipa

Data publicării
Categoria

Sâmbătă, 15 Octombrie, începând cu ora 20:00, la cinematograful Cinema City din Iulius Mall, clujenii care doresc să vadă filmul Loverboy vor avea şansa de a se alătura în sala de cinematograf echipei formate din actorii George Piştereanu şi Ada Condeescu, regizorul Cătălin Mitulescu şi producătorul Daniel Mitulescu.

La finalul proiecţiei, echipa filmului „Loverboy” va da autografe şi va răspunde întrebărilor spectatorilor. Filmul „Loverboy” a avut premiera la Cluj-Napoca, pe 7 Octombrie 2011. După proiecţie şi întâlnirea cu spectatorii, echipa filmului aşteaptă clujenii la o petrecere Loverboy. Locaţia va fi anunţată pe pagina de Facebook a filmului.

Pentru Luca a fi „loverboy” este un stil de viaţă, iubeşte cu pasiune, dar renunţă de fiecare dată înainte să fie prea târziu. Însă, întâlnirea cu Veli îi dă planurile peste cap şi trebuie să-şi regândească viaţa. La final, trebuie să ia o decizie, dar oricare ar fi aceea, nu va fi uşoară, a declarat George Piştereanu, cel care interpretează rolul lui Luca.

Loverboy aduce în atenţia publicului povestea lui Luca, un adolescent care seduce fete pentru a le pasa prietenilor săi din Constanţa. Luca se îndrăgosteşte de Veli, una din potenţialele sale victime. E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.

Lungmetrajul regizat de către Cătălin Mitulescu a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, la categoria Un Certain Regard. La Festivalul de Film de la Sarajevo, Ada Condeescu a primit premiul de cea mai buna actriţă pentru rolul său din Loverboy, iar George Piştereanu a fost numit cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Priştina. În cadrul aceluiaşi festival, pelicula a obţinut premiul pentru cel mai bun film.

Loverboy este singurul film românesc selectat în acest an la European Film Awards. Acesta a intrat în lista celor 45 de filme europene din marea competiţie pentru premiul cel mare – Oscarul european. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 3 Decembrie 2011, la Berlin, în cadrul celei de-a 24 ediţii European Film Awards.

A fost înfiinţată în 2004, având ca primă producţie Trafic de Cătălin Mitulescu. Acest scurtmetraj a câştigat Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes. De atunci, Strada Film a mai produs alte trei lungmetraje de succes: Ryna de Ruxandra Zenide şi Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii de Cătălin Mitulescu, care a câştigat la Cannes Premiul pentru Interpretare Feminină în 2006, şi Eu când vreau să fluier, fluier, debutul lui Florin Şerban, câştigător al Marelui Premiu al Juriului, Ursul de Argint şi al Premiului Alfred Bauer la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Anul acesta a avut premiera internaţională şi filmul Loverboy, care a fost lansat în această toamnă în România.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.