Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Înscrierile în Competiția Locală TIFF 2015, pe ultima sută de metri

Data publicării
Categoria

Filmele regizate de clujeni mai pot fi înscrise până pe 8 Mai 2015 în Competiția Locală la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Competiţia Locală TIFF este adresată deopotrivă cineaştilor amatori și profesionişti, originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Cei interesaţi pot trimite, până pe data de 8 mai 2015 (ultima zi de recepţionare a titlurilor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, în format digital, Quicktime, FullHD – 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 – 20 mbs, Stereo aac. Nu se mai acceptă alt tip de format.

Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 9 iunie 2014 – 8 mai 2015. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, disponibil pe www.tiff.ro, trebuie trimise la Casa TIFF, Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca. Nu vor fi acceptate în competiție filmele cineaștilor care au câștigat la mai mult de două ediții anterioare.

Organizatorii vor anunţa titlurile care intră în Competiţia Locală TIFF 2015 până la data de 26 mai. O selecție a celor mai bune filme dintre cele înscrise în Competiție vor fi prezentate la TIFF, în cadrul unui eveniment special. Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei membri cu experiență în cinematografie şi va fi recompensată cu Premiul Competiției Locale TIFF, în cadrul unei ceremonii de premiere.

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

În 2014, Premiul Competiției Locale i-a revenit filmului Adidași mărimea 36, regia Gábor Loránd, iar o Mențiune Specială i-a fost oferită de Fabrica de Pensule filmului Veghe, regia Cristina Haneș.

Competiţia Locală TIFF 2015 este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Competiția Locală TIFF 2015 este susținută de Allianz-Țiriac.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.