Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Inaugurarea Catedrei PwC – Antreprenoriat şi Afaceri de familie la UBB

Data publicării
Categoria

Universitatea Babeș-Bolyai a inaugurat în cadrul conferinţei Raport asupra antreprenorului român, catedra PwC – Antreprenoriat şi Afaceri de familie, prima de acest fel din ţară. Catedra va funcţiona în cadrul Departamentului de Business al Facultății de Business.

Această Catedră nu este un curs în sine ci o platformă de comunicare şi o punte de legătură între mediul academic, societate şi afacerile de familie. Reuşita acestui demers va depinde în egală măsură atât de implicarea Universităţii Babeş-Bolyai / Facultăţii de Business cât şi de cea a antreprenorilor şi afacerilor de familie din Transilvania, a declarat Alexandru Medelean, Director – Lider Servicii integrate pentru antreprenori şi afaceri de familie, PwC România.

Scopul principal al acestei Catedre este de a promova şi susţine spiritul antreprenorial și problematica specifică afacerilor de familie atât în rândul studenţilor cât şi al mediului de afaceri. Printre activitățile pe care catedra intenționează să le deruleze se numără: organizarea de workshop-uri tematice și dezbateri, elaborarea de studii de piață și analize asupra antreprenoriatului și afacerilor de familie, organizarea unor conferințe ale antreprenorilor, organizarea unor cursuri postuniversitare și a unei școli de vară, cât şi susținerea disciplinei de Antreprenoriat și Afaceri de Familie – disciplină care se doreşte a fi introdusă în curricula Facultății de Business începând din anul academic 2013-2014.

Lansarea oficială a Catedrei PwC – Antreprenoriat şi Afaceri de familie a avut loc cu ocazia prezentării concluziilor raportului PwC – Family Business Survey pentru România, prilej cu care reprezentanţi ai Universităţii şi ai mediului de afaceri au dezbătut importanţa afacerilor de familie şi nevoia recunoaşterii rolului acestora din partea societăţii şi a Guvernului. Acest workshop se înscrie în seria evenimentelor prin care UBB se constituie ca un for de dezbatere a problemelor care privesc în mod direct traiectoria de dezvoltare a României din perspectiva socio-economică. Dezbaterile au scos din nou în evidenţă nevoia de a regândi o mare parte din curricula universitară, astfel încât competenţele dobândite de către studenţi pe parcursul anilor de studiu să răspundă nevoilor angajatorilor, a declarat profesor universitar doctor Mihaela Luţaş, prorector responsabil de relaţia cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu alumni, practica studenţească.

Catedra PwC – Antreprenoriat și Afaceri de familie a fost înființată în urma unui parteneriat amplu dintre PwC și Facultatea de Business. Această Catedră reprezintă o platformă de comunicare şi o punte de legătură între mediul academic, societate şi afacerile de familie. Reuşita acestei Catedre depinde de implicarea noastră acedemică, dar în special de contribuţia ce urmează a fi adusă prin împărtăşirea experienţelor către noile generaţii, a declarat conf. univ. dr. Ioan Alin Nistor, decan al Facultăţii de Business.

Coordonatorii acestui proiect sunt domnul Alexandru Medelean, Director – Lider Servicii integrate pentru antreprenori şi afaceri de familie, din cadrul PwC România și domnul lector universitar doctor Dragoș Păun din cadrul Facultății de Business. Facultatea de Business, singura de acest fel din România, a fost și va fi întotdeauna deschisă către colaborări cu mediul de afaceri. Catedra, la modul în care am gândit-o, se dorește a fi o punte de legătură între mediul de afaceri și mediul academic. Știm că este un deficit între pregătirea academică a studenților și ceea ce își doresc angajatorii. Membrii catedrei doresc ca prin activitățile propuse, să creeze sinergii care să reducă acest deficit, a declarat lect.univ. dr. Dragoș Păun, Facultatea de Business.

Universitatea Babeș-Bolyai îşi propune ca prin acest gen de iniţiative să ofere studenţilor, pe parcursul anilor de studiu, competenţele necesare care să răspundă nevoilor angajaţilor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.