Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

În jurul lumii alături de bobocii de la FSEGA

Data publicării
Autor

Poate că unii își doresc să facă înconjorul lumii în 80 de zile iar alții au renunțat să mai viseze la un record în acest sens.

oarte puțini dintre noi vor reuși să îndeplinească acest vis și poate că o viață întreagă nu ne va fi îndeajuns pentru a face ocolul pământului. La acest lucru s-au gândit și organizatorii Balului Bobocilor FSEGA, 2011. Astfel, bobocii și-au propus să străbată mapamondul în numai câteva ore. Nu… n-au descoperit rețeta succesului și nici nu au câștigat la loto… dar au dansat, au cântat, s-au distrat și au încercat din răsputeri să ne (con)ducă măcar cu gândul în cele mai frumoase capitale ale lumii.

Around the world, a fost intitulat Balul Bobocilor Economiști, desfășurat marți, 22 Noiembrie 2011, începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților. Gazdele spectacolului, Cristi Nițu și Ana Moga, au reușit, fără emoții, să întrețină atmosfera timp de aproape patru ore.

Într-un material introductiv ni s-au prezentat tradițiile și poveștile celor nouă perechi din Brazilia, Marea Britanie, Austria, România, Argentina, Rusia, Grecia, Africa de Sud și Japonia. Se pare că aceștia primeau bilete cu destinația: Balul FSEGA 2011 iar la câteva momente de la încheierea materialului, bobocii au dat buzna în Casa de Cultură ca și cum tocmai ajunseseră la Cluj de pe meleagurile natale.

Prima probă a participanților a constat într-un dans-sincron, urmat de prezentarea celor nouă perechi. După ce i-am cunoscut, a urmat proba de aptitudini, unde fiecare concurent, în funcție de naționalitatea pe care o reprezenta, a trebuit să convingă juriul că este creativ. În cadrul acestei probe am urmărit parodii, momente amuzante, dansuri tradiționale și scenete umoristice interpretate, nu fără mici poticneli dar cu foarte multă susținere din partea publicului.

În cele ce au urmat Cătălin Marian, student al FSEGA, a interpretat trei melodii foarte cunoscute de public, moment urmat de proba de dans a bobocilor.

Unul dintre cele mai apreciate momente ale spectacolului, a fost prestația lui Nicu Bendea din trupa Comedica care a reușit printr-un număr inedit de stand-up comedy să distingă atmosfera și să stârnească hohote de râs în rândurile studenților.

Participanții au fost supuși la o probă surpriză unde au fost nevoiți să facă declarații de dragoste cu cele mai trăznite cuvinte, să joace mim, să inhaleze heliu și să reproducă anumite fraze, ș.a, probe care au influențat decizia juriului.

Trupa de break-dance, Penguins Crew a dat dovadă de profesionalism, în numai zece minute de adrelină și mișcări captivante.

Ultima probă a bobocilor a constat în prezentarea costumelor de baie, marca Cătălin Botezatu-colecția Vogue pentru băieți și colecția StoreFashion.ro pentru fete. Fără niciun fel de inhibiții, bobocii de la FSEGA, au pășit încrezători accesorizându-și costumele de baie cât mai inventiv.

Invitatul special al bobocilor economiști a fost Alex Velea, care împreună cu dansatoarele sale a… dansat (mai mult decât cântat). Trecând peste acest lucru, publicul a gustat momentul artistic și a răspuns cu entuziasm cererilor interpretului, fredonând minute în șir câteva din hiturile verii.

Juriul din care au făcut parte profesori, sponsori dar și reprezentatul OSE – Alexandru Vis a avut de luat o decizie destul de grea având în vedere prestanța participanților dar și puterea susținătorilor din public care și-au încurajat favoriții pe tot parcursul spectacolului cu ropote de aplauze.

Titlulurile de Miss și Mister Popularitate au fost adjudecate de Roxana Crașnic și Bogdan Ardelean în timp ce Miss și Mister Fashion au fost Adriana Paca și Onoriu Badiu.

Locul III a fost ocupat de Timea Junian și Raul Farcaș iar locul al II-lea le-a revenit Mariei Corseu și lui Dragoș Balotă. Pe prima treaptă a podiumului (Mister FSEGA 2011) s-a situat Radu Tănăsie care a cucerit juriul prin flerul său și a comentat că se ghidează după motto-ul: Decât să regret că am făcut ceva, mai bine regret că nu am făcut. Titlul de Miss FSEGA 2011 i-a revenit Cristinei Șomlea (Kitty), o tânără ambițioasă care are un mesaj pentru toți studenții clujeni: Carpe diem!

Călătoria în jurul lumii a continuat în Obssesion The Club, începând cu ora 23:00, unde The hitmaker – Cristi Nițu și Dj Almud au întreținut atmosfera până în zorii zilei.

Deși repetițiile pentru bal au durat aproximativ două luni de zile, participanții au fost cooperanți și au depus mult efort pentru a rezulta un spectacol reușit. Suntem multumiți! Spectacolul a reprezentat rodul muncii îndelungate și asidue a tuturor celor din Organizația Studenților Economiști, a declarat Cristina Oprean, director department relații externe OSE.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor este una dintre puținele facultăți care cu sprijinul organizației ce o reprezintă (Organizația Studenților Economiști) a reușit să desfășoare un spectacol complex apelând la două locații diferite, Casa de Cultură a Studenților, unde s-a desfășurat balul propriu zis și Clubul Obssesion, unde a continuat distracția.

Organizarea oricărui eveniment este dificilă, în special a unuia de asemenea anvergură. Desfășurarea în două locații diferite este o tradiție pentru Balul Bobocilor Economiști; an de an, OSE încearcă să ofere publicului un spectacol complex și de calitate, a adaugat Cristina Oprean.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.