Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Horațiu MĂLĂELE, „Premiul de excelență” al Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj 2012

Data publicării
Categoria

Actorul Horațiu MĂLĂELE va fi distins în acest an cu Premiul de Excelență al Festivalului Comedy Cluj. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 Octombrie 2012, începând cu ora 17:00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Actor, regizor, caricaturist si scriitor, Horațiu MĂLĂELE a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca și actor în lumea cinematografiei a avut loc în anul 1974 (Muntele ascuns – regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora și-a pus amprenta în producții precum: Secretul lui Bachus (1974, regia Geo Saizescu), Divorț din dragoste (1991, regia Andrei Blaier), Această lehamite (1994, regia Mircea Daneliuc), Amen (2001, regia: Costa Gavras) sau Poker (2010, regia Sergiu Nicolaescu). Ca și regizor de film a obținut numeroase distincții naționale și internaționale cu filmul Nunta muta realizat in anul 2008.

Acordarea Premiului de Excelență în cadrul festivalului Comedy Cluj 2012 va fi prefațată de proiecția filmului Divorț din Dragoste, film regizat de catre Andrei Blaier cu o poveste la fel de actuală și acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, si va fi urmată de un dialog informal susținut de Horațiu MĂLĂELE cu publicul său.

La edițiile precedente ale Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj au fost laureați cu Premiul de Excelență, distincție acordată pentru contribuția adusă la dezvoltarea cinematografiei romanești actorii Marin Moraru și Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu și actorul Sebastian Papaiani (2010) și actrita Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj se va desfașura în perioada 12-21 Octombrie la Cluj-Napoca și va cuprinde peste 130 de filme din 35 de țări, peste o sută de invitați din industria filmului românesc și străin, zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziții, piese de teatru, spectacole stradale).

Noutățile referitoare la festival sunt prezentate atât pe site-ul oficial dar și pe pagina de Facebook.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.