Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Hibernatus… Interruptus

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Gerul și viscolul românesc au avut un efect paradoxal în țara lui Păcală și Tândală. În loc să se adâncească în fundul bârlogului, să-și continue somnul și să se hrănească cu ce le-a mai rămas (cam puțin), jivinile din pădurea politică au iesit și se vede acum o făgăduială care nu mai sperie pe cei obisnuiți să stea în frig și flămânzi, poporul.

Simțind miros de hoit, înfocatele jivine din opoziție au început să-și frece labele și să le curgă balele care îngheață instantaneu, ca și cum ar avea barba unor înțelepți. E o așa înfrigurare și un așa extaz, că toți fruntașii își adorm copiii cu povești despre ce frumos va fi.

La mesele lungi din scundele taverne luminate se împarte coliva puterii care încă n-a murit dar nici mult nu mai are și se chiue de bucurie că doar ne tragem din daci, care petreceau de mama focului la moartea concetățenilor.

Din nefericire pentru noi, cei care mor de dragul poporului pe la diverse televiziuni sunt aceeași indivizi care, cu ani în urmă, au înțeles un singur lucru: la vremuri noi, tot noi. Crezând că poporul are o memorie și inteligentă, egală cu mărimea contului lui din bănci (adica zero), vin astăzi ca neprihăniți care nici șpagă n-au luat și nici banul nu le miroasea, după care plâng cu lacrimi de silicon, lângă bietul român sărac care înapoi a dat ca racul, dar… ajunge. În istorie se știe că nimeni nu a vrut să schimbe un jug de lemn cu unul de fier.

Rog pe cei din opoziție, care au înțeles ceva din ce se întâmplă în zilele acestea în România, și pe cei care într-adevăr vor ca țara aceasta să nu ajungă o ruină, să se lepede de Satana care este lacomia de bani și putere, să-i oprească pe cei care, fiind atât de flămânzi, nu se vor sătura oricât ar fura. Altfel soarta lor va fi mult mai cumplită și timpul în care vor conduce țara, se va număra în luni și nu în ani.

În pădurea puterii s-a trecut direct la canibalism. Fiecare sfâșie pe cine prinde pentru că, indiferent de ce fel de alegeri vor fi, mulți dintre ei vor rămâne pe dinafara, dar fiind ființe nobile, învățate cu slujnice și mașini la scara și de atâtea boli pe care le au, le va fi imposibil să suporte regimul de detenție.

S-ar lepada și de Băsescu și de Boc, dar fiecare are câte o fisă în biblioteca șefului în care sunt trecute toate cărțile (de credit) pe care le-au împrumutat și nu le-au mai adus înapoi. Asta înseamnă să nu mai fii, care tradus înseamna a nu avea. Grea dilema, vorba lui Mălăiele.

Cât despre noi, mulțumim, suntem tot acolo, în stradă chiar dacă nu ne vedeți și vă bucurați că a venit gerul și viscolul.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.