Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Geta UNGUREAN: „Ce ar fi copilăria fără joc, iar jocul fără mișcare?”

Data publicării
Categoria

Interviu cu Geta UNGUREAN despre Family Olympics.

Family Olympics – o cauză nobilă realizată prin intermediul unei competiții atipice, dar interesante, în același timp. Spuneți-ne mai multe.

Vorbim despre inițiativa unui proiect umanitar în toată anvergura sa. Asociația 11even și City Plus a decis vara aceasta să demareze, alături de World Vision România, un proiect prin care luptăm pentru copii. Nu vorbim despre orice fel de copii, ci ținta noastră sunt copiii din zonele rurale, acolo unde cu 30% mai puțini copii termină clasa a VIII-a, comparativ cu cei din zonele urbane. Așadar, este un proiect care luptă împotriva abandonului școlar, iar alături de organizația World Vision România, care are setat deja acest profil de a lupta pentru depășirea sărăciei și nedreptății, cauza noastră va prinde contur, și, sperăm noi, vom reuși ca la finalul acestei inițiative să reușim ceea ce ne-am propus.

Unde ați găsit motivația pentru această cauză nobilă?

Ne-am decis să susținem World Vision Romania, deoarece avem a face cu o organizație care își îndreaptă forțele către bunăstarea copiilor, creșterea calității vieții copiilor pentru crearea unor modalități de îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește educația, frecvența cu care cei mici merg la școală și încurajarea lor spre mai mult. O organizație care luptă pentru asemenea cauze ar trebui să fie tot timpul un exemplu demn de urmat, iar dacă avem oportunitatea de a oferi sprijinul nostru prin acest proiect, ne-am decis să mergem mai departe.

Așadar, ce puneți la cale mai exact? În ce va consta desfășurarea propriu-zisă a evenimentului?

Pentru că tot ne aflăm într-un an cu precădere pentru jocurile olimpice, noi organizăm o competiție la cel mai intim, mai cald și mai drag nivel, cel al familiei. O îmbinare de activități pentru familii și copii de la 6 la 14 ani, o abordare interesantă a sportului prin intermediul jocului. În viața de adult există momente în care ne dorim și suntem chiar nevoiți să empatizăm cu copiii, de aceea ne-am gîndit să adăugăm acestei cauze nobile, acest mod plăcut de a aduce laolaltă adulți și copii, pentru a petrece momente într-un mod productiv și plăcut pentru toată lumea. De altfel, ce ar fi copilăria fără joc, iar jocul fără mișcare?

Competitorii la evenimentele Family Olympics vor primi peste 8.500 de premii în cadrul jocurilor și concursurilor organizate, de la mingi gonflabile, bumerang come back, mingi de volei, șepcuțe, porți de fotbal pliabile, frisbee, seturi de darts, pistoale de apă și alte premii motivante.

Există un scop mai concret pe care îl urmărește Family Olympics?

Cauza noastră poartă și un nume, Ghiozdanul plin cu vise, iar scopul concret pentru care luptăm este strângerea a 18.000 de ghiozdane pentru copiii din zonele rurale, care vor începe școala din această toamnă. Suntem conștienți de faptul că motivul principal pentru rata crescută a abandonului școlar este, în primul rând, lipsa banilor și consider că este de datoria noastră, a tuturor celor care suntem parte a acestei societăți să încercăm să schimbăm sau să ajutăm cumva. Este un scop la a cărui îndeplinire putem contribui cu toții, pe lângă title sponsorul nostru Clickshop care este alături de noi. Fiecare dintre noi poate contribui prin donații care se vor face pe parcursul desfășurării concursurilor. Donațiilor vor avea și o răsplată, aceea de a putea duce acasă fotografii cu familii și copii din timpul activităților desfășurate. Ne propunem realizarea a 10,000 de poze în rame personalizabile.

Ca sponsori mai avem Ambient și Media Expert alături de noi, iar ca suporter Banca Italo Romena.

Care este harta evenimentului?

Evenimentul nostru va avea loc la nivel național, în zece orașe, începând cu din 30 Iunie 2012 – 1 Iulie 2012 la Cluj Napoca și Piatra Neamț, 7-8 Iulie 2012, Timișoara și Bistrița, continuând în 14-15 Iulie 2012 la Iași și Sibiu, 21-22 Iulie 2012 la Constanța și Ploiesti, ultimele activități având loc în 28-29 Iulie 2012 la București și Alba Iulia.

Din punct de vedere al evenimentului pe plan local, ce ne mai puteți spune?

Clujul va găzdui Family Olympics în Parcul Rozelor, un spațiu pe care îl considerăm ideal pentru desfășurarea acestui gen de eveniment. Natura este mereu în tandem cu activitățile sportive, fiind în același timp și un loc de joacă nemaipomenit pentru copii. Parcul va fi amenajat în așa fel încât să poată permite desfășurarea într-un mod organizat, propice tematicei noastre.

Aveți vreun îndemn de adresat familiilor clujene?

Vă așteptăm cu drag într-un context și un cadru plăcut, în care sperăm ca activitățile propuse de noi să fie pe gustul tuturor, un mod de a face sport prin intermediul jocului, toate acestea pentru o cauză umanitară, pe care sperăm că ne veți ajuta să o ducem la bun sfârșit!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.