Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

55.000 de mii de clujeni au trăit live evoluţia muzicii româneşti la URSUS Evolution

Data publicării
Categoria

La sfârşitul săptămânii trecute, Piaţa Unirii a fost gazda festivalului URSUS Evolution. Peste 55.000 de clujeni au trăit live evoluţia muzicii româneşti. Alături de artiştii consacraţi și-au făcut debutul pe scena URSUS Evolution patru trupe noi, care au electrizat fanii prezenţi într-un număr foarte mare.

La temperaturi mai mari de 30 de grade, fanii trupelor şi iubitorii de URSUS au venit vineri şi sâmbătă pentru a lua parte la URSUS Evolution, un eveniment-concept care a dat volumul la maxim pentru muzica românească de azi si de mâine.

Vineri în deschiderea evenimentului au urcat pe scenă două dintre trupele câstigătoare ale concursului desfăşurat pe pagina de Facebook URSUS. Este vorba despre clujenii de la Subatomic Zoo, un band cu un sound indie rock special şi Mentally Safe, o trupă de alternative foarte promiţătoare. Au urmat Travka şi Grimus, trupe apreciate din noul val de muzică autentică. Muzica celor de la Vama, câteodata calmă, câteodată furtunoasă, dar mereu liberă şi nestăpânită a fost perfectă pentru publicul clujean. „Războinicii luminii”, Şuie Paparude, i-au făcut pe toţi fanii prezenţi în Piaţa Unirii să simtă „sunetul din aparat”. Anticorpii muzicii româneşti, Paraziţii, au luat apoi scena cu asalt, încheind prima seară incendiară de festival.

Poze realizate de Radu PĂDUREAN.

A doua zi de festival a început cu Ultimu’ nivel şi Ska-nk, celelalte două trupe debutante caştigătoare ale concursului, cu acorduri de ska, punk şi influenţe de new metal. Am schimbat ritmurile şi din aria urbană au urcat apoi pe scena URSUS Evolution Raku şi CTC. Luna Amară a lărgit rândurile artiştilor clujeni, cu un echilibru foarte bun între elementele de alternativ şi riff-uri heavy. Show-ul a continuat cu Guess Who, acompaniat de un band live, demonstrând, dacă mai era nevoie, că hip hop-ul românesc se reinventează şi evoluează. Viţa de Vie a preluat legătura, cu un recital special ce a cuprins cele mai cunoscute melodii de pe toate albumele lor. La capătul a două seri magice în Cluj, maeştrii Iris şi-au încântat fanii timp de o oră într-un spectacol încărcat de vibraţii sonore puternice.

Fanii trupelor Vama, Şuie Paparude, Paraziții, raku, Guess Who, CTC şi Vița de Vie au avut posibilitatea de a-şi întâlni artiştii preferaţi în back stage, utilizând aplicaţia Prevyou şi răspunzând la un quizz despre trupa favorită.

O altă inovaţie pregătită de URSUS pentru festivalul din acest an este scena-instalaţie, care împrumută elemente industriale dintr-o fabrică de bere. Decorul replică cazane, manometre şi alte elemente din procesul fabricării berii.

„URSUS susţine evoluţia muzicii româneşti de calitate. Şi pentru că de la an la an ne propunem să inovăm, elementul de noutate de anul acesta – capabil să valideze misiunea noastră – este că ne-am dorit să găsim şi să sprijinim artiştii talentaţi la început de drum, cărora să le acordăm şansa de a cânta pe aceeaşi scenă cu nume importante din muzica românească. Formaţiile alese de către fani şi de către noi şi-au dorit foarte mult să facă parte din festival şi să se întâlnească cu fanii lor. Şi credem că răsplata de a fi parte din URSUS Evolution a fost pe măsură. Ne-am întors la Cluj pentru al doilea an consecutiv pentru că aici bate inima URSUS. Am avut o legătură specială cu publicul clujean şi asta s-a văzut şi în numărul mare de oameni care s-au bucurat de prezenţa noastră şi a artiştilor URSUS Evolution, în Piaţa Unirii. De acum încolo, pentru noi, dar mai ales pentru formaţiile care au nevoie de sprijinul nostru, începe o nouă perioadă de recrutare, pentru Braşov şi Mamaia, adică următoarele două oraşe în care ajungem cu URSUS Evolution în acest an. Astfel că aşteptăm ca cele mai bune formaţii tinere să facă parte din fenomenul acestui festival şi să se înscrie prin aplicaţia noastră de Facebook”, a declarat Ioana Şapera, reprezentant URSUS şi Project Manager URSUS Evolution.

Vara aceasta URSUS Evolution continuă în Braşov (28-29 Iulie 2012) şi Mamaia (10-11 August 2012).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.