Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Galeria „Șoimii patriei” își lansează primul catalog, cu performance și invitat special

Data publicării
Categoria

Galeria Șoimii patriei a cafenelei clujene Insomnia (strada Universității, numărul 2) încheie anul cu un performance colectiv și lansarea primului catalog al expozanților din sezonul 0, în cadrul unei serii de evenimente care vor avea loc în 8 și 9 Decembrie 2011.

La evenimente participă și un invitat special, Gusztáv Ütő, fondatorul festivalului de performance Annart de la Sfântu Gheorghe

Programul va fi deschis joi, 8 Decembrie 2011, la ora 19:00, prin lansarea catalogului sezonului 0 al galeriei Șoimii Patriei, care cuprinde cei șapte expozanți găzduiți până în prezent în acest spațiu. Galeria a fost înființată în 2010 de dna Tunde Markos, obiectivul său fiind acela de a promova tinerii artiști aflați la prima expoziție personală publică, în afara celor de la universitate. Proiectului i s-au alăturat istoricul de artă Bogdan Iacob, profesor al Universității de Artă și Design din Cluj, în calitate de curator, și plasticianul Gyula Lorincz, ca gazdă.

Galeria Șoimii Patriei nu și-a propus performanțe comerciale și nu își dorește să fie un spațiu glamour. Ceea ce își propune să realizeze este, poate în primul rând, crearea unei atmosfere vivace, de sinceră comunicare între membrii unei comunități artistice locale, la al cărui dinamism își dorește să contribuie. (Bogdan Iacob)

Lansarea primului catalog al galeriei va fi urmată, în aceeași seară, de un performance colectiv, susținut de șapte studenți și un cadru didactic de la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Artiștii – Luciana Vulea, Kallo Angela, Anamaria Aștilean, Adriana Catarig, Cristina Leau, Mihai Chițu, Valentina Vulea și Volosin Matyas – vor prezenta o suită de performance-uri construite pe structura amoebei. Grupul a adunat sub culorile spectrului solar idei general valabile atât la nivel individual, cât şi universal.

Vineri 9 Decembrie 2011, tot de la ora 19:00, invitatul special al galeriei Șoimii patriei va fi Gusztáv Ütő, unul dintre cei mai importanți artiști de performance din România, fondatorul festivalului de performance Annart de la Sfântu Gheorghe. El va susține o prelegere despre Centrele de Artă Acționistă din Transilvania.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.