Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Festival gratuit de filme gay la Cluj

Data publicării
Categoria

Zeci de filme în competiţie, proiecţii speciale în prezenţa regizorilor, retrospective ale festivalului internaţional de film gay KASHISH (India) şi a Şcolii de film şi televiziune din Israel Sam Spiegel vor fi oferite clujenilor gratuit între 11 şi 17 Octombrie 2010 la cea de-a şaptea ediţie a festivalului internaţional de film Serile Filmului Gay.

British Council şi clubul clujean Roland Garros vor fi cele două locaţii în care, în fiecare seară cu începere de la ora 18:00 veţi face cunoştiinţă cu personaje şi întâmplări la care v-aţi fi aşteptat mai puţin să le descoperiţi. Cele peste 60 de filme prezintă situaţii de viaţă din peste 20 de ţări, printre care Spania, Italia, SUA, Canada, Israel, Suedia, Finlanda dar şi India, Brazilia, Argentina, Hong Kong, Portugalia şi Venezuela.

România e prezentã și ea cu filmul de scurt metraj Parastasul lui Viorel nu se mai ține aici, o producție 2010 în regia lui Lucian Țion dar și cu un documentar despre parada gay din Vienna produs de timișoreanul Ovidiu Boțan.

Oamenii sunt diferiţi. Obişnuieşte-te! este motto-ul ediţiei de faţă a festivalului, eveniment adresat tuturor. Promovăm diversitatea şi multiculturalitatea. Este o manifestare culturală în primul rând la care oricine este binevenit fără a fi cumva etichetat, motiv pentru care vă invităm pe toţi spune Lucian Dunăreanu, directorul acestui festival. În fiecare an, intrarea la toate aceste evenimente este liberă, scopul festivalului nefiind unul comercial ci de a promova valorile democratice, toleranţa şi diversitatea continuă acesta.

Festivalul se va inaugura cu un flash-mob, luni, 11 Octombrie 2010, la care clujenii sunt chemaţi să lanseze baloane colorate, iar proiecţia de gală va avea loc tot în aceeaşi zi de la ora 18:00, în clubul Roland Garros.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.