Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Femei care au făcut istorie în jocurile de noroc

Data publicării
Categoria

Jocurile de noroc sunt disponibile pentru toată lumea. Deși uneori cazinoul este dominat de bărbați, femeile care joacă în mod profesionist au o parte echitabilă de faimă în această industrie, demonstrând că priceperea, intuiția și talentul lor sunt factori care le recomandă ca profesioniști. Astăzi, vorbim de unele dintre cele mai populare femei din istoria jocurilor de noroc. La final, îți poți încerca și tu norocul la Betfair Casino.

Annette Obrestad
Una dintre intrările contemporane de pe lista noastră, Annette Obrestad este cunoscută ca fiind cea mai tânără persoană care a câștigat vreodată o brățară World Series of Poker, lucru pe care l-a realizat la vârsta de 18 ani, la World Series of Poker Europe din 2007. Ea a câștigat o sumă uriașă de 1.000.000 de lire sterline la evenimentul respectiv. Obrestad este originară din Norvegia și și-a început cariera de poker profesionist la vârsta de 15 ani. La început, Obrestad a câștigat sute de mii de dolari fără să facă nici măcar depozite inițiale și bazându-se pe turneele de poker freeroll. Talentul ei pentru acest sport este evident, deoarece, în cinci ani, a câștigat cel mai prestigios eveniment de poker din lume.

Shirley Brancucci
Prima femeie dealer de baccarat din lume din Las Vegas, Shirley Brancucci a ajuns la faimă printr-o poveste clasică, de la sărăcie la bogăție. Legenda cazinourilor a început ca ospătăriță în 1952, în Strip, cu ideea de a-și folosi banii câștigați cu greu pentru a produce mai mulți bani. Cu toate acestea, din cauza unor probleme la spate, i-a fost greu să-și continue cariera și a știut că trebuie să-și schimbe imediat locul de muncă. Apoi a urmat cursuri de baccarat, deoarece la acea vreme nicio femeie nu se ocupa de acest joc și toți se concentrau pe blackjack. Acțiunile ei s-au dovedit a fi fructuoase și, în scurt timp, a devenit legenda dealerului de baccarat pe care o cunoaștem astăzi.

Lottie Deno
Faimoasa texană Deno este una dintre primele jucătoare profesioniste de jocuri de noroc. Născută în Kentucky în 1844, Deno a devenit o emblemă a pokerului. Abilitățile ei în joc au depășit toate așteptările, ceea ce i-a adus porecla „Regina pokerului”. Moștenirea ei transcende timpul și spațiul, deoarece a inspirat numeroase personaje din emisiuni de televiziune celebre, cum ar fi Miss Kitty Russell din serialul Gunsmoke. Celebra actriță Lisa Gaye a interpretat-o pe Deno în episodul „Lottie’s Legacy” din serialul Death Valley Days.

Vanessa Selbst
O legendă a World Series of Poker, Selbst va rămâne mereu ca una dintre cele mai faimoase jucătoare care au onorat masa de poker de elită. La apogeul carierei sale de jucătoare profesionistă, ea a adunat câștiguri de peste 10 milioane de dolari. Nu numai atât, dar a câștigat trei brățări World Series of Poker, a fost finalistă la evenimente World Poker Tour și a adunat o mulțime de alte titluri internaționale de poker. În plus, este singura jucătoare de poker care a câștigat același eveniment principal din cadrul North American Poker Tour, de două la rând.
Pe lângă faptul că este jucătoare profesionistă de poker, este avocat licențiat și a absolvit prestigioasa Yale Law School. Ea a demisionat recent, în 2018, din liga profesionistă, dar încă mai joacă ceva timp în evenimente de jocuri mici.

Judy Bayley
Judy a fost numită „Prima doamnă a jocurilor de noroc” atunci când soțul ei, Doc Bayley, a murit în 1964 și a moștenit toate cazinourile pe care le dețineau împreună. Cu un talent înnăscut pentru a conduce afacerile, Judy Bayley a fost prima femeie care a adus Live Keno în Las Vegas și a avut un succes extraordinar.
Viața lui Judy – deși renumită ca Prima Doamnă a jocurilor de noroc – este amintită și celebrată dincolo de zidurile cazinoului. Și-a dedicat restul vieții sale ca activistă civică și filantroapă, ceea ce i-a adus și porecla „Judy a noastră”. Aproape toate evenimentele umanitare și de caritate din Las Vegas au fost onorate nu numai de prezența ei, ci și de serviciile ei altruiste.

Concluzie
Chiar dacă industria de jocuri de noroc pare dominată de bărbați, exemplele de mai sus arată clar faptul că există un număr decent de femei care nu doar au făcut carieră din gambling, dar s-au și remarcat pentru talentul lor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.