Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Despre două spectacol-eveniment, festivalul de film din Piatra Neamț, Dickens și Updike, în Tribuna Nr. 226

Data publicării
Categoria

Nabucco ’12 și Hedda Gabler, cele două spectacole-eveniment ale începutului de an la Cluj sunt comentate în noul număr, 226 (1-15 Februarie 2012) al revistei Tribuna, publicată sub autoritatea administrativă a Consiliului Județean Cluj. Nabucco, montat de Alexander Hausvater la Opera Română, este comentat de Alba Simina Stanciu, iar Hedda Gabler, realizat de Andrei Șerban la Teatrul Maghiar, este analizat de Claudiu Groza.

Editorialul numărului, intitulat Caragiale și sufletul nostru volubil este semnat de Irina Petraș. Ștefan Manasia scrie despre seria romanescă a lui John Updike, iar Virgil Stanciu despre bicentenarul Dickens. La rubrica de poezie se găsesc poeme de Adrian Popescu, v. leac și Sorin Lucaci, iar la cea de proză Jurnalul pierdut al lui Dorin David.

Tribuna mai cuprinde un Documentar Tudor Vianu, în care sunt abordate cenzura asupra operei sale și activitatea lui diplomatică. Radu Preda scrie despre Vrăji, vrăjitoare, vrăjeli, iar la rubrica de film, Irina-Margareta Nistor comentează Festivalul de Film de la Piatra Neamț.

Numărul 226 este ilustrat cu lucrări de Adriana Jebeleanu/JEBE, artistă clujeană dispărută dintre noi anul trecut, a cărei operă este analizată de Livius-George Ilea.

Tribuna conține de asemenea un supliment al scriitorilor turdeni, intitulat Tour d’Art.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.