Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

De la Roma… la Tamisa, toți flămânzii… plânsu-mi-sa

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Tocmai când România era cuprinsă de emoțiile sufocante și fiorul așteptării rezultatelor alegerilor de la Congresul femeilor din PDL, iar vajnicii apărători ai bunăstării Bisericii Ortodoxe stăteau la coadă ca să împlinească suma de 100.000 de euro depusă în buzunarele fără fund ale deținătorilor de moaște de la Iași, în 88 de țări din lume oamenii ieșeau în stradă.

Televiziunile de acolo au dat imagini cu flămânzii și opiniile lor în care ne povesteau că sunt sătui de lăcomia celor bogați, asta în timp ce marii actori, laureați ai Oscar-ului, li se alăturau. La Roma, macaronarii au spus basta și au arătat că-n aste… mai curge un sânge de roman… și tot așa în o mie de orașe din întreaga lume.

România, considerată oficial cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, a reușit să scoată în Bucuresti doi oameni cu pancarde pe care le-au rezemat de un gard și priveau buimăciți la trecătorii serioși care se grăbeau s-ajungă în cluburile și discotecile capitalei pe care au ințeles că trebuie să le ocupe conform îndemnului Occupy… Bucharest. Mai târziu, au venit după ei, ca sa îi ia acasă, frații sau prietenii și s-au adunat astfel șapte oameni furioși care s-au conformat apoi unei vechi metehne românești: de a încerca să te lauzi chiar și când ce se-ntâmplă e jalnic. Dar e totuși un progres, nu? Cum? Păi, la ultimul miting anunțat al pensionarilor a venit un singur om. Statistic, procentul a crescut amețitor! Tot statistic, România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cantitatea de alimente aruncate. Cantitatea estimată e o mare minciună, când în Câmpulung Moldovenesc se încinge o ciomageală pentru a cumpăra oase de porc, șorici, pateu fără ficat, șuncă fără carne și cașcaval fără brânză, mai ceva ca la Iași la împărțitul florilor de la moaște.

Dacă locuitorul cu numarul șapte miliarde s-ar fi născut în România, ne-am fi lăudat așa cum am făcut-o cu eclipsa și s-ar fi născut comentarii și comentarii și iar ne-am fi crezut cineva în lume și chiar mai mult decât am fost – și așa tot vom avea un nefericit în plus cu care se vor poza toți canidații la alegerile viitoare și alături de care băieții vor cânta cu foc Pe mine mă cheamă Jean ș-am jucat în Sandocan….

Sum, sa ga diga dai de!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.