Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Creşă şi loc de joacă pe strada Coastei

Data publicării
Categoria

Primăria a inaugurat astăzi un nou parc pentru copii pe strada Coastei, cel de-al treilea din această vară.

De asemenea, tot aici se va construi o creşă după modelul celei pe care municipalitatea a construit-o anul trecut pe aleea Herculane.

Parcul va dispune de un teren de baschet, un ansamblu aparate de fitness în aer liber, un ansamblu cu cinci tobogane şi două balansoare, bănci (o parte din bănci sunt bănci recondiţionate din Parcul Central).

Creşă şi loc de joacă pe strada Coastei

Creşa face parte din programul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de construire de creşe în ţară, Clujul fiind beneficiarul a două astfel de investiţii. Proiectarea şi execuţia se realizează prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), iar criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Proiectele sunt tip, fiind adaptate la configurarea terenurilor pe care se amplasează.

Licitaţia a fost publicată pe portalul de achiziţii publice în data de 14 iunie 2011, urmând ca astăzi să aibă loc deschiderea ofertelor. Valoare estimată: 15,6 milioane de lei.

În municipiul Cluj-Napoca vor fi construite două astfel de creşe, pe strada Coastei, respectiv strada Grigore Alexandrescu. Astfel circa 160 de noi locuri în creşe ar putea fi disponibile începând de anul viitor.

Clădirile vor avea regim de înălţime parter, o suprafaţă desfăşurată de 1.500 mp din care suprafaţa construită 634,45 mp, pe care municipalitatea l-a pus la dispoziţie. Amplasamentele se încadrează în strategia Primăriei de a suplimenta cu locuri disponibile cartierele cu creştere demografică foarte mare şi unde infrastructura educaţională nu face faţă cererii.

Printre dotările de care se vor bucura micuţii la această creşă se numără sălile foarte generoase ca spaţiu, cu dormitoarele separate de zona în care îşi petrec timpul şi fac activităţi. Investiţia va avea centrală termică proprie, spălătorie/uscătorie, cameră de îngrijire, garderobă, cabinet medical, depozit cărucioare.

Suprafeţe: 1.600 mp de spaţiu verde, loc pentru creşă: 2.500 mp; total aproximativ 7.000 mp.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.