Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Complex multifuncţional şi Facultate de Teologie Ortodoxă pe strada Coastei

Data publicării
Categoria

Consiliul local Cluj-Napoca va analiza în şedinţa din 10 mai 2011 un proiect de hotărâre din iniţiativa primarului privind atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren de circa 4000 de mp, pe strada Coastei către Mitropolia Ardealului.

Proiectul vine în urma discuţiilor pe care cele două instituţii le-au purtat la scurt timp după întronizarea Înalt Prea Sfinţitului mitropolit Andrei, în încercarea de a continua şi dezvolta parteneriatul care a existat şi în timpul în care Mitropolia a fost păstorită de către Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania.

Totodată proiectul prevede că Mitropolia va restitui administrarea unui teren de circa 7.000 de mp pe strada Slănic, dar care nu a putut fi utilizat pentru scopurile în care a fost solicitat întrucât este mult mai potrivit pentru zonă de agrement.

Astfel, practic se rezolvă două probleme – una a prezervării unei zone din muncipiu care se poate amenaja ca spaţiu verde şi care va fi cuprinsă în noul PUG în regim urban de tip V pentru a fi protejată pe viitor, iar pe de altă parte, se creează un centru educaţional ecleziastic la nivelul pe care trebuie să îl ofere un oraş care găzduieşte Mitropolia Ardealului, a precizat primarul Sorin Apostu.

Din detaliile furnizate de reprezentanţii Mitropoliei Ardealului reiese că pe parcela solicitată se doreşte construirea unui campus universitar pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, cu clădiri care să găzduiască aula (360 mp), sălile de curs (360 mp), săli de seminar (950 mp), ateliere şi spaţii destinate corpului profesoral – decanat, birouri pentru profesori, sală profesorală, etc, dar şi spaţii de cazare, o cantină şi anexe pentru utilităţi, parcări etc.. Campusul va găzdui şi o mică capelă.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.