Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Claudia COREGA: „Casca este singura alternativă cu rezultate atestate și certificate”

Data publicării
Categoria

Mă bucur foarte mult de fiecare dată când am ocazia să cunosc oameni valoroși din Cluj. Însă mai mult decât atât mă bucur atunci când aici se întâmplă lucruri pe care nu mulți au ocazia să le vadă. Servicii medicale la standardele americane și un doctor capabil să trateze chiar și cele mai grave cazuri de ortodonție.

Am avut ocazia să o cunosc pe doamna doctor Claudia COREGA și să-mi povestească despre specializările și cazurile ce se pot trata la Cluj prin intermediul ei. Mi-a povestit despre niște căști care mie mi s-au părut de domeniul SF: capabile să trateze o afecțiune despre care nici nu conștientizasem că există.

În consecință am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări despre căștile care tratează asimetriile craniene, o formă terapeutică despre care știu puțin chiar și medicii, ce să mai spunem de oamenii normali.

Când apar aceste asimetrii craniene și ce ar trebui să știe despre ele părinții sau viitorii părinți?

Aceste asimetrii craniene apar unele la naștere sau în primele luni de viață și uneori nu sunt observate de parinți fiindcă nu există o sursă clară de informare în această direcție, cum ar fi de exemplu recomandarea ginecologului, neonatologlui sau recomandări pe site-uri oficiale ale instituțiilor medicale.

Claudia COREGA: Casca este singura alternativă cu rezultate atestate și certificate

Mai există alte forme terapeutice de modelare a formei capului?

La momentul actual această cască este singura modalitate de remodelare a formei calotei craniene. O găsim în toate centrele de deformități din USA și în câteva universități europene. Sigur că există multe metode empirice de remodelare cu bandaje utilizate de medicina alternativă (similar cu utilizarea în China a pantofului mic pentru a împiedica creșterea piciorului) însă casca este singura alternativă cu rezultate atestate și certificate.

Claudia COREGA: Casca este singura alternativă cu rezultate atestate și certificate

Mai există în Româina medici care tratează aceleași diformități ale calotei craniene?

Nu mai există altă clinică din România sau din sud-estul europei care să fie dotată cu aparatura necesară tratării acestor asimetrii craniene. Existența la Cluj este cu adevărat o premieră și un câștig pentru populația din împrejurimi.

În ce constă această cască și cum este ea folosită?

Aceasta cască este de fapt forma ideală înspre care ar trebui să se îndrepte forma capului. Modelul pe baza căruia se confecționează se obține prin scanarea copilului urmând ca apoi această formă tridimensională să fie transformată într-o cască care dirijează creșterea capului, astfel încât treptat să se ajungă la o formă ideală sau corectată.

Claudia COREGA: Casca este singura alternativă cu rezultate atestate și certificate

Care este vârsta cea mai potrivită pentru începerea tratamentului?

Vârsta ideală la care se recomandă începerea tratamentului este luna a patra, deoarece creșterea capului este intensă din acel moment și corectarea asimetriei este mult mai rapidă. În general însă, în primul an de viață, chiar la varste mai mari de 8-9 luni e posibilă începerea terapiei, durata acesteia fiind în general cu aproximativ 1-2 luni mai mare.

Când apar primele rezultate?

Primele rezultate sunt vizibile după 6 săptămâni, după care urmează controale periodice la un interval de trei săptămâni. Creșterea fiind intensă, se impun modificări la nivelul căștii, pe care le face rapid în cabinet medicul.

Ce sfaturi aveți pentru tinerii părinți și cum le recomandați să acționeze în cazul în care observă diformități ale capului copilului?

Tinerilor părinți le recomndăm ca alături de controlul pentru luxația de șold care este intens mediatizat, alături de schema de vacccinare care e obligatorie, să monitorizeze și forma capului pentru a avea siguranța unei dezvoltări armonioase a copilului. În eventualitatea apariției unor modificări de formă ale calotei craniene, se impune un control de specialitate și un tratament corespunzător formei de asimetrie.


Interviu de Alexandra CRĂCIUN.

Comentarii (10)

 1. Iuliana

  Ce efecte negative are forma asimetrica a craniului copilului asupra sanatatii lui? In afara de motivul inesteticii.

  Răspunde

 2. Marius

  Buna ziua! Si copilul meu are o forma asimetrica a capului,am fost la doctor si ne-a spus ceva referitor la o casca sau operatie.Sincer nu-mi doresc sa ajung la operatie.Imi puteti spune si mie va rog ce pret are o asemenea casca si daca se face numai in Cluj sau si in alt oras din Romania?Sunt din Dambovita.Multumesc anticipat.

  Răspunde

  • cristina

   are pretul de 7800 roni

   Răspunde

   • Lavi

    Stiti pe cineva care a facut casca? Cum se procedeaza?

    Răspunde

 3. Faur Giorgiana

  Unde va gasim in cluj?

  Răspunde

 4. Dorel

  Buna ziua am un baietel de 2 luni .la nastere sa nascut cu un cucui .la anceput era moale dar acum sa antarit medici miau spus ca antre timp o sai ai sa duca ca acum sa calcificat ca o sa fie absorbit .are forma uni jumatate de ou vreau sa stiu daca o sa ramana asa multumesc

  Răspunde

 5. Eugeniu

  Buna ziua. Unde in Cluj putem gasi acesta clinica?

  Răspunde

 6. Andra

  Și dacă copilul are trei ani se mai poate face ceva? Referitor la forma craniului!? Mulțumesc!

  Răspunde

 7. Airinei

  Buna ziua, unde va găsim in Cluj?
  Pentru o fetița de 10 ani care a suferit un accident de mașina, medicul le-a recomandat o casca de protecție a capului. Oare ne-ați putea ajuta?
  Cu stima
  Kinetoterapeut Simona Airinei

  Răspunde

 8. Cosmin

  Care este adresa clinicii?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.