Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Centrul Cultural Brazilian Casa do Brasil Cluj

Data publicării
Categoria

Universitatea Babeş-Bolyai, în colaborare cu instituţii de învăţământ superior din São Paulo (Brazilia) şi în parteneriat cu Ambasada Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti anunţă inaugurarea Centrului Cultural Brazilian Casa do Brasil la Cluj, amplasat în strada M. Kogălniceanu, numărul 3 (curtea Facultăţii de Teatru şi Televiziune).

În luna octombrie 2010, Rectorul Andrei Marga a participat la conferinţe organizate de universităţi din São Paulo. În urma vizitei au fost stabilite puternice legături de cooperare academică româno-braziliană şi s-a profilat proiectul de organizare în parteneriat a unui centru cultural brazilian la Cluj, cu scopul promovării culturii braziliene şi a limbii portugheze în rândul celor interesaţi şi a publicului larg.

În luna mai 2011, Cancelarul General al Universităţii Babeş-Bolyai, Radu Catană a fost invitat să ţină conferinţe la Universitatea din São Paulo. Ca urmare a vizitei, acorduri generale inter-universitare au fost semnate cu partenerii din Brazilia, acorduri care vor înlesni colaborarea şi buna conducere a Centrului Cultural Brazilian din Cluj.

Sub umbrela Centrului Cultural Brazilian, va fi inaugurată şi Biblioteca de Studii Latino-Americane, înfiinţată la Universitatea Babeş-Bolyai cu sprijinul partenerilor brazilieni. Urmează ca universitatea clujeană să primească şi suportul Ambasadelor GRULAC (Group of Latin American and Carribean Countries) la Bucureşti în vederea diversificării ofertei de volume a bibliotecii.

La inaugurare vor participa reprezentanţi ai Ambasadelor GRULAC la Bucureşti, precum şi rectori şi profesori de la universităţile partenere din São Paulo, Brazilia.
Evenimentul va avea loc luni, în 13 Iunie 2011, începând cu ora 11:00, în Foyer-ul Colegiului Academic.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.