Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Cărturești Polus – cea mai nouă librărie din Cluj

Data publicării
Categoria

Cărturești a deschis o nouă librărie în Cluj, la Polus Center. Extinderea în estul orașului face parte din planul Cărtureștiului de a ajunge mai aproape de comunitățile de cititori din cartierele rezidențiale.

Inaugurarea noului spațiu e marcată de o promoție specială: primii 1000 de clienți ai noii librării vor primi la casă un cadou la alegere (un film, o carte sau un ceai) dintr-o ofertă specială.

Cu o suprafață de 200 metri pătrați, Cărturești Polus va găzdui la raft peste 8.000 de titluri de carte în limba română, o mie de titluri de carte în limba engleză, în jur de o mie filme românești și străine, 1.500 de albume de muzică, o selecție extinsă de ceaiuri, accesorii de ceai, papetărie, decorațiuni, gastronomie, jucării și suveniruri – în total peste 15.000 de articole, care vor vontribui la conturarea atmosferei specifice unei librării Cărturești.

Pentru amenajarea Cărturești Polus s-a colaborat cu biroul de arhitectură Square One, care a realizat și conceptul altor spații Cărturești din București, Constanța și Iași. Coordonatele principale ale amenajării librăriilor Cărturești din centrele comerciale sunt aceleași: pe jos folosim mocheta personalizată pentru fiecare spațiu în parte, mobilierul de perimetru este continuu, îmbrăcând spațiul în totalitate, iar tavanul este elementul grafic cel mai dinamic. Însă toate aceste elemente sunt armonizate diferit de la librărie la librărie. (Adrian Cancer, Square One)

Cărturești Polus este a treia librărie deschisă de Cărturești în 2015, după inaugurarea din februarie a Cărturești Carusel într-o clădire-monument din centrul istoric al capitalei și cea din iunie a Cărturești Mega Mall. Considerat unul dintre cele mai cool branduri din România, potrivit topului realizat de revista Forbes, Cărturești a fost fondat în noiembrie 2000 de Șerban Radu și Nicoleta Dumitru și numără în prezent 18 librării-concept în 9 orașe: București, Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, Constanța, Arad, Suceava, Ploiești.

Cărtureşti găzduieşte anual peste 600 de evenimente culturale și se implică activ în viața orașelor, organizând cel mai mare festival urban din București, Street Delivery, cu versiuni locale în Iași, Timișoara și, din anul acesta, Cluj.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.