Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Peste 9.400 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB în anul universitar 2015-2016

Data publicării
Categoria

Peste 9.400 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB în anul universitar 2015-2016.

Dintre aceştia 4.448 vor ocupa un loc bugetat şi peste 4.000 un loc la taxă. În aceste condiţii, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Drept şi la Business au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs. La Facultatea de Matematică şi Informatică mai sunt două locuri bugetate, la Psihologie patru, la FSEGA şi la Teatru cinci locuri bugetate. S-a menţinut interesul faţă de ştiinţele exacte şi a crescut interesul faţă de ştiinţele economice.

După finalizarea primei sesiuni de admitere au rămas disponibile 417 locuri bugetate, cu 217 locuri mai puţine decât în anul 2014. Din totalul de 60 locuri bugetate, special alocate candidaţilor de etnie rromă, au fost ocupate doar 22 locuri. De asemenea, au mai rămas disponibile şi șase locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova. Pentru locurile neocupate va fi organizată o sesiune de admitere în perioada 7-18 septembrie 2015.

La nivel masterat au confirmat peste 3.500 de candidaţi, fiind ocupate 85% dintre locurile bugetate la facultăţile care au organizat admitere în această sesiune. Trei dintre facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi parţial Facultatea de Teatru şi Televiziune, vor organiza sesiune de admitere doar în septembrie 2015.

Situaţia finală a confirmărilor în urma sesiunii de admitere din iulie 2015 poate fi consultată pe site-ul de admitere, urmând ca fiecare facultate din cadrul UBB să afişeze, pe propriul site, specializările şi numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.