Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

BRD donează 200.000 de euro pentru integrarea copiilor abandonaţi

Data publicării
Categoria

BRD a lansat ieri, printr-un eveniment desfăşurat la sediul sau central, ediţia 2014 a programului de donaţii salariale intitulat Superoameni pentru superşanse.

BRD donează 200.000 de euro pentru integrarea copiilor abandonaţi

Evenimentul a marcat debutul seriei de manifestări dedicate împlinirii a 15 ani de la privatizarea BRD.

În acest an, banca sprijină programele fundaţiei Homes and Hopes for Children (HHC) România din Baia Mare printr-o donaţie de 200.000 EUR. Fundaţia Homes and Hopes for Children România are ca misiune integrarea copiilor abandonaţi şi înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial. Ea va fi in 2014 beneficiarul unic al fondurilor donate de BRD şi angajaţii săi.

Programul de donaţii salariale al BRD a debutat în anul 2008, obiectivul său fiind acela de a crea un mecanism care să le permită salariaţilor să se implice în proiecte sociale prin donaţii regulate. Suma colectată anual de la cei 1.500 de angajaţi este dublată de bancă şi investită în programe sociale; de-a lungul celor șase ani de când există programul, banca şi salariaţii săi au donat peste 600.000 de euro.

Le mulţumesc celor peste 1.500 de colegi care participă la program. Acest proiect demonstrează forţa echipei noastre, pentru că donarea unor sume individuale nu poate niciodată schimba viaţa unui individ. Efortul nostru colectiv a făcut diferenţa pentru peste 4.000 de copii şi tineri, a spus Philippe Lhotte, Preşedintele-Director General al BRD.

Acum exact 15 ani inauguram prima casă de tip familial din România. Dorin ca în următorii ani, cei 9.000 de copii instituţionalizaţi din România să poată avea o familie. Obiectivul nostru este ca până în anul 2020 să nu mai existe copii instituţionalizaţi în România, a declarat Ştefan Dărăbuş, directorul naţional al HHC România.

Salut gestul dumneavoastră. Sunt alături de HHC România de 5 ani şi mi-am asumat misiunea fundaţiei, aceea de a face lumea mai bună. Ştiu sigur că, în orice caz, muzica ne face pe toţi mai buni, a spus ambasadorul HHC România, violonistul Alexandru Tomescu, prezent la eveniment.

Seara a fost încheiată cu un concert susţinut de orchestra „Violoncellissimo”, condusă de maestrul Marin Cazacu.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.