Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Au început înscrierile pentru cursurile de primăvară BEST

Data publicării
Categoria

Organizaţia internaţională BEST (Board of European Students of Technology) organizează în această primăvară 22 de cursuri de sezon în întreaga Europa. La aceste cursuri pot aplica şi studenţii clujeni, prin intermediul grupului local BEST Cluj-Napoca. Pentru a aplica, tot ce trebuie să facă tinerii este să trimită o scrisoare de motivaţie până la data de 11 Decembrie 2011 organizatorilor. Singura condiţie pentru aplicanţi este ca aceştia să fie studenţi în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

În acest sezon, studenţii clujeni pot alege între cursuri din oraşe precum Belgrad (Serbia), Delft (Olanda), Ekaterinburg (Rusia), Lille (Franta), Bordeaux (Franta), Gdansk (Polonia), Helsinki (Finlanda), Kaunas (Lituania), Lviv (Ucraina), Messina (Italia), Milan (Italia), Moscova (Rusia), Nancy (Franţa),  Paris (Franţa), Praga (Cehia), Saint Petersburg (Rusia), Thessaloniki (Grecia), Turin (Italia) sau Uppsala (Suedia). De asemenea, vor mai fi organizate o competiţie inginerească în Novi Sad (Serbia) şi un curs de surfing în Lisabona (Portugalia). În cadrul acestor cursuri, participanţii vor studia de la calculatoare, automatică sau inginerie, până la economie, marketing sau management.

În plus, în cadrul cursurilor, pe lângă partea educativă, studenţii clujeni vor avea ocazia să intre în contact cu alţi studenţi din întreaga Europa, să-şi facă noi prieteni şi să experimenteze cultura, tradiţiile şi gastronomia locului.

Cursurile vor avea loc între 1 Martie 2012 şi 7 Iunie 2012. NU se percepe nicio taxă de participare. Cazarea, masa şi activităţile din timpul liber sunt acoperite de organizatori, tot ce trebuie să facă studenţi este să îşi achiziţioneze biletul de drum. Cursurile se vor tine în limba engleza.

Cursurile de sezon sunt cursuri gratuite organizate de BEST în toată Europa, de patru ori pe an: Winter, Spring, Summer şi Autumn. Această gratuitate constă în cazarea, masa şi neplătirea taxei cursului, pe o perioadă între 7-14 zile într-una din locaţiile disponibile în funcţie de fiecare sezon.

Mai multe informaţii despre eveniment şi modul de aplicare la cursuri.

BEST – Board of European Students of Technology este organizaţia europeană a studenţilor din domeniul tehnic înfiinţată în 1989 în Grenoble. În acest moment sunt grupuri locale BEST în 89 de universităţi din 30 de ţări europene.

Grupul local Best Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 1995 şi reprezintă Universitatea Tehnică Cluj-Napoca în cadrul organizaţiei europene. În România mai sunt înca patru grupuri locale în fiecare mare centru universitar: Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Printre scopurile organizaţiei noastre se numără asigurarea unei educaţii complementare studenţilor din domeniul tehnic, sprijin în căutarea unui loc de muncă şi în dezvoltarea carierei încă din primii ani de facultate şi implicarea în sistemul de învăţământ european.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.