Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Atelier auto pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania

Data publicării
Categoria

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a iniţiat demersuri pentru a crea posibilitatea de dotare materială a unor unităţi şcolare, care să permită dezvoltarea componentei practice a actului de educaţie. Este foarte important ca elevii clujeni din liceele şi colegiile tehnice să aibă ocazia pe durata studiilor de a face practică în domeniul pe care îl urmează şi, mai ales, de a avea acces la tehnologiile actuale. Acesta a fost motivul pentru care investiţia de la Colegiul de Transporturi a fost considerată prioritară şi, astfel, astăzi, elevii din această şcoală pot avea, în incinta colegiului, atât clasele pentru pregătirea teoretică, cât şi atelierul pentru efectuarea practicii profesionale.

Începând din acest an şcolar, elevii specializărilor de automatizări din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi Transilvania au la dispoziţie un atelier auto cu aparatură de ultimă generaţie, în care pot învăţa practic cum se verifică şi repară autoturismele într-un service auto, la nivelul la care se face această meserie în acest moment. Atelierul este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru ca cei care îşi desfăşoară cursurile în acest loc să poată deveni deveni profesionişti adevăraţi. De la standuri de diagnosticare, la cele de reglare a direcţiei, a farurilor sau elevator, nimic din tehnologia utilizată în cele mai dotate service-uri auto din Cluj-Napoca nu va mai fi o necunoscută pentru absolvenţii acestui Colegiu, în cazul în care aceştia vor alege una dintre cele mai căutate meserii pe piaţă la ora actuală, cea de mecanic auto. Dacă ei vor urma calea universitară, vor fi cu siguranţă pepiniera din care profesorii clujeni şi companiile multinaţionale prezente în municipiul nostru îşi vor găsi forţa de muncă pentru centrele de cercetare care ne-au făcut cunoscuţi în lume (Emerson, Nokia, IBM au intrat în Cluj-Napoca prin centrele de cercetare pe care le-au creat în colaborare cu UTCN, şi apoi cu unităţile de producţie).

Ne dorim ca, odată dat în folosinţă acest atelier auto, să crească şi interesul elevilor spre această ramură de activitate şi în scurt timp să ne putem mândri că la Cluj-Napoca avem cea mai bună şcoală în domeniile auto din ţară. Avem acum toate premisele pentru a deveni un centru de formare profesională de referinţă la nivel naţional, chiar dacă Clujul nu are în specificul său industria auto, are în universităţile clujene specializări imoprtante care valorifică aceste aptitudini şi cunoştinţe. Acestea îi aşteaptă pe absolvenţii Colegiului, cu pregătire tehnică şi practică temeinică pentru a putea continua să fim un centru de cercetare ethnic, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Atelierul auto a fost amenajat pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, în locul fostei centrale termice, care a fost dezafectată. Lucrări realizate de Primărie au fost de a reamenaja clădirea pentru a putea găzdui activitatea de service. S-au realizat compartimentări, amenajare grupuri sanitare, vestiare, săli de clasă, pardoseli, zugrăveli, tâmplărie PVC, instalaţii de încălzire, sanitare şi electrice, precum şi refacerea faţadei.

Valoarea lucrărilor realizate de Primărie au fost de 427.438,71 lei, acestea fiind efectuate de firma SERVINSTAL.

Costurile utilajelor cu care a fost dotat atelierul sunt suportate astfel:

  • o parte printr-un program româno-francez de dezvoltare a domeniului auto coordonat de Ministerul educaţiei cu fonduri europene;
  • o parte din fondurile şcolii;
  • o parte sponsorizare a companiei care deţine licenţa de comercializare şi mentenanţă a autoturismelor Skoda la Cluj-Napoca, Compexit Tranding SRL.

Specializările care se oferă în cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi: automatizări, operator tehnică de calcul, construcţii şi telecomunicaţii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.