Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Amenzi pentru mijloacele publicitare ilegale din centrul oraşului

Data publicării
Categoria

Inspectorii Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii efectuează periodic acţiuni de verificare la clădirile din zona protejată a monumentelor istorice privind amplasarea unor mijloace publicitare fără autorizaţie de construire.

Verificările sunt realizate în zona centrală pe străzile Memorandumului, Napoca, Eroilor, 21 Decembrie 1989, Iuliu Maniu, Regele Ferdinand, Horea, P-ţa Mihai Viteazu, Piaţa Unirii şi Universităţii.

De la începutul acestui an şi până în prezent au fost inventariate în total 876 de imobile. În urma verificărilor, 532 de mijloace publicitare (reclame, bannere, autocolante, meshuri) au fost înlăturate de către proprietari.

Anul acesta poliţiştii locali au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale proprietarilor din zona de protecţie a monumentelor istorice din cauza amplasării mijloacelor publicitare fără autorizaţie de construire sau aviz de la Comisia zonală a monumentelor istorice (în conformitate cu Legea nr. 50/1991 republicată, Legea nr. 422/2001 republicată, precum şi cu Regulamentul de amplasare a mijloacelor publicitare pe raza municipiului, aprobat prin HCL nr. 130/2009). Sancţiunile sunt cuprinse între 4.000 – 8.000 lei. De asemenea, municipalitatea a acţionat în instanţă 20 de proprietari pentru a-i determina pe aceştia să-şi desfiinţeze mijloacele publicitare ilegale, în cazul celor amplasate pe imobile, clădiri sau terenuri proprietate privată.

Alte 42 de sancţiuni, în valoare de 12.600 lei au fost aplicate de la începutul anului şi până în prezent pentru amplasarea afişelor publicitare în alte locuri decât cele stabilite în conformitate cu HCL nr. 130/2009.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.