Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Ambasadorul Republicii Polone, pentru prima dată în vizită la Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Primarul Sorin Apostu a primit astăzi vizita Ambasadorului Republicii Polone, Excelenţa Sa Marek Szczygiel, însoţit de Prim Secretarul Secţiei Politico-Economice a Ambasadei, Tomasz Wisniewski. Cluj-Napoca este primul oraş din ţară, după Bucureşti, pe care oficialul polonez l-a vizitat, de la desemnarea sa în funcţia de ambasador al Republicii Polone în România în data de 6 Mai 2011.

“Am primit cu mare bucurie vizita domnului ambasador la Cluj-Napoca. Dânsul a ales să vină aici atât pentru faptul că va deschide un consulat în judeţul Cluj, dar şi pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale cu municipiul nostru”, a spus primarul Sorin Apostu.

“Sunt impresionat de dinamismul oraşului Cluj-Napoca şi consider că este important să dezvoltăm relaţii economice şi culturale, nu numai la nivel naţional, ci şi pe plan regional”, a afirmat Ambasadorului Republicii Polone.

Ambasadorul Republicii Polone, pentru prima dată în vizită la Cluj-Napoca

Un alt subiect important discutat în cadrul întâlnirii a fost acela al regionalizării. Excelenţa Sa Marek Szczygiel este un adept al acestui demers.

“Polonia este un exemplu bun de urmat în ceea ce priveşte regionalizarea. La noi se văd deja efectele şi suntem gata să împărtăşim din experienţa noastră. Va fi mult mai uşor pentru dumneavoastră să administraţi oraşul şi inclusiv să absorbiţi mai multe fonduri europene”, a precizat Excelenţa Sa Marek Szczygiel.

„Prin regionalizare, cetăţenii sunt mult mai aproape de cel pe care l-au votat”, a afirmat primarul Sorin Apostu.
De asemenea, Excelenţa Sa Marek Szczygiel s-a declarat un susţinător al candidaturii municipiului Cluj-Napoca în obţinerea titlului de Capitala Culturala Europeană în 2020, fiind un bun cunoscător al proiectelor pe care Primăria Cluj-Napoca le derulează pentru concretizarea acestui demers.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.