Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Adăpost ultramodern pentru animale de talie mare

Data publicării
Categoria

Regia Autonomă a Domeniului Public a finalizat adăpostul pentru animale de talie realizat din bani alocaţi de la Consiliul local.

Acest adăpost este destinat animalelor abandonate sau cofiscate de pe domeniul public, pentru că proprietarii lor au încălcat legislaţia privind circulaţia atelajelor şi a animalelor pe raza municipiului. Este vorba despre HCL 270/2009 prin care se stabilesc măsuri privind circulaţia animalelor domestice pe raza municipiului Cluj-Napoca, conform art. 4 se impunea ca RADP Cluj-Napoca să aibă în permanenţă un adăpost amenajat şi furaje pentru a asigura pentru o perioadă de 5 zile adăpostirea a cel puţin cinci animale capturate de pe domeniul public al municipiului, până la recuperarea lor de către proprietari sau până la valorificarea lor în cazul în care proprietarii nu le mai revendică.

Proiectarea a fost realizată de firma SC NDA7 PROIECT SRL, valoarea contractului fiind de 41.650 lei. Execuţia a fost realizată de SC GENTILIA CONSTRUCT SRL, valoarea totală a lucrărilor fiind de 234.355,04 lei şi o durată de execuţie de 6 luni.

Locaţia aleasă a fost în str. Bobalna nr. 65 pe terenul proprietate al RADP Cluj-Napoca în vecinătatea Centrului de gestionare al câinilor fără stăpân, pentru a putea asigura şi asistenţa medicală a animalelor sechestrate.

Clădirea are un nivel, are o suprafaţă construită de 184,48 mp şi o suprafaţă utilă de 158,58 mp, din care 122,88 mp adăpostul şi 35,70 mp şopronul de fân pentru depozitarea furajelor animalelor. Clădirea conţine 5 încăperi cu acces direct din exterior, patru pentru adpăpostirea a 4 categorii de animale respectiv pentru: – cabaline, magari, oi sau capre, vaci, pentru fiecare categorie de animal fiind prevăzute câte 5 locuri. Cea de-a cincea încăpere va adăposti personalul de supraveghere şi îngrijire a animalelor. Compartimentările s-au realizat din zidărie de cărămida, iar tamplăria este din profil PVC cu geam termopan.

Câte animale au fost abandonate sau confiscate pe raza municipiului? Anul 2010: 83 de cai şi 19 atelaje – majoritatea identificate în zona Gheorgheni, bdul Muncii, Oaşului, Maramureşului, Dâmboviţei, S-au aplicat 31 de amenzi de în valoare de 4500 lei. Anul 2011: 53 de cai şi 14 atelaje – în zona str. Valea Chintăului, bdul Muncii, Oaşului. Au fost aplicate 18 amenzi în valoare de 10.500 lei

Valoarea totală a amenzilor în anii 2010-2011 este de 19500 lei.

În anul 2011 au fost valorificate la licitaţie zece animale, conform legii, suma obţinută fiind de 5.000 de lei. Restul animalelor au fost recuperate de către proprietari, după achitarea costurilor de întreţinere (cca. 500 de lei/animal)

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.