Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Acţiuni pentru un oraş mai sigur

Data publicării
Categoria

Executivul Primăriei Cluj-Napoca, a avut o întrevedere cu conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi cu cel al Poliţiei Municipiului cu privire la implementarea Legii Poliţiei Locale (Legea nr. 155/2010).

Principalul aspect care s-a discutat a fost acela că Poliţia Locală din cadrul Primăriei va colabora cu Poliţia Română, cele două entităţi urmând să acţioneze unitar.

De asemenea, s-a discutat şi despre instruirea poliţiştilor locali. În conformitate cu protocolul propus, aceasta va dura un an şi se va realiza în colaborare cu Şcoala de agenţi de poliţie Septimiu Mureşan Cluj. Fiecare poliţist local, aflat în pregătire, va acţiona alături de un poliţist de la Poliţia Română în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi în cel al circulaţiei pe drumurile publice.

Instituirea Legii Poliţiei Locale aduce importante beneficii pe plan local. Cei care au de câştigat de pe urma acestor prevederi legislative sunt cetăţenii municipiului Cluj-Napoca, pentru că ei sunt în centrul preocupărilor noastre. Este important că Poliţia Locală are atribuţii sporite, deoarece poliţiştii locali sunt familiarizaţi cu problemele clujenilor şi astfel le vor putea soluţiona prompt, a precizat primarul Sorin Apostu.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010, Poliţia Locală are atribuţii sporite privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

La întâlnirea de astăzi au participat din partea Primăriei primarul Sorin Apostu, împreună cu cei doi viceprimari, Radu Moisin şi Laszlo Attila şi directorul Poliţiei Locale, Minodora Fritea, precum şi Marcel Bonţidean – şeful Poliţiei Municipiului şi Ioan Păcurar – şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.