Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

A apărut ultimul număr din acest an al revistei de cultură Tribuna

Data publicării
Categoria

A apărut ultimul număr din acest an al revistei de cultură Tribuna, publicată sub autoritatea administrativă a Consiliului Judeţean Cluj.

Numărul 199 (16-31 Decembrie 2010) este ilustrat cu lucrările marelui pictor clujean Feszt Laszlo, recent aniversat la împlinirea a 80 de ani. Printre punctele de interes din sumar se numără un interviu cu criticul literar Alex Ştefănescu, despre condiţia scriitorului din România înainte şi după 1989. În stilul său caracteristic, criticul observă că acum se publică mai uşor. Chiar dacă n-ai talent, plăteşti şi publici ce carte vrei (aşa cum ţi-ai comanda cărţi de vizită). Dialogul a fost realizat de Andreia-Cristina Oltean.

Istoricul literar Constantin Cubleşan dedică un studiu unui cărturar de excepţie al Clujului interbelic, Eugeniu Sperantia. Fostul clujean Cosmin Perţa este invitatul rubricii de poezie, în timp ce la secţiunea de proză publică Mircea Pora. Anglistul Virgil Stanciu comentează noua serie de Opere de Shakespeare apărută în româneşte, iar Alba Simina Stanciu analizează noua premieră a Operei Române din Cluj cu Don Giovanni. Pelicula Portretul luptătorului la tinereţe este descifrată în rubrica de film de Ioan-Pavel Azap şi Lucian Maier. În fine, în Amarcord, Doru Niţescu vorbeşte despre Fellini cu sound designerul Federico Salina.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.