Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Ati Edge & The Shadowbirds @ Flying Circus

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

În Flying Circus a fost găzduit joi concertul celor de la Ati Edge & The Shadowbirds, organizat de Torso Booking.

Ati Edge & The Shadowbirds sunt o formaţie de psychobilly/rockabilly din Budapesta pornită de către Ati Edge (chitară şi voce) care şi-a dorit şi un proiect solo pe lângă cealaltă trupă a lui, The Silver Shine, care aparent are exact aceeaşi oameni în ea ca şi The Shadowbirds, doar că nu au maşti de hockey şi sună ceva mai punk. Ceilalţi doi membrii din aceste formaţii sunt Krista Kat, o contrabasista dibace şi Furo la tobe.

Concertul de aseară a început cu piesa Highway Monster care a dat tonul pentru ce a urmat, oamenii din public începând uşor, uşor să işi contorsioneze corpurile într-un mod oarecum caracteristic pentru rockabilly. A urmat o melodie despre canibali, una despre kebab, alta despre monștri (aceasta fiind oarecum autobiografică şi servind drept declaraţie de nepăsare faţă de cei care îi consideră ciudaţi/nepotriviţi pentru viaţa într-o comunitate paşnică pe cei din formaţie), toate cântate cu îndemânare şi cu o sonorizare bună. Concertul s-a încheiat cu un cover după o piesă care a pus un zâmbet până şi pe buzele cele mai crăpate de frig, această piesă fiind, bineînţeles, Surfin’ Bird de la The Trashmen.

După ieşirea formaţiei de pe scenă publicul a continuat să scandeze ceva într-o limbă, care, cu perspicacitatea mea caracteristică, bănuiesc că nu putea fi altceva decât maghiara. Nefiind un vorbitor al limbii lui Endre Ady, pot totuşi să spun că silabele urlate repetitiv de către public erau un semn de apreciere faţă de formaţie.

O ultimă observaţie pe care am făcut-o aseară este că vine tot mai multă lume la concertele organizate de Torso Booking, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun pentru societate.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.