Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Documente necesare pentru a vinde o mașină

Deși la prima vedere a vinde o mașină necesită o grămadă de pași complicați, apelarea la fel de fel de firme mai mult sau mai puțin specializate sau înfruntarea unei birocrații excesive, în principiu lucrurile nu sunt chiar așa complicate.

Mai jos găsiți o mică detaliere a pașilor pe care trebuie să-i urmați atunci când vindeți sau cumpărați o mașină.

Acte necesare pentru a vinde o mașină

În principiu pentru a vinde o mașină, la fel ca pentru a vinde aproape orice bun în România ai nevoie de un contract de vânzare-cumpărare, iar în cazul persoanelor juridice și documentul fiscal aferent, respectiv factura fiscală. Nu vă faceți griji pentru asta nu trebuie să mergeți la niciun fel de firme “specializate” din prejma Serviciul Public Comunitar Regim Permise De Conducere Şi Înmatricularea Vehiculelor Cluj, ci puteți descărca unul de pe internet, singura condiție fiind să fie semnat de ambele persoane implicate, iar în cazul societăților comerciale să aibă și ștampila firmei aplicată pe contract. Faceți contractual în 3 exemplare!

Mai aveți nevoie de completarea unei fișe de înmatriculare cu datele din contractul de vânzare – cumpărare, respective cele din Cartea de Identificare a Autovehiculului, doar în câmpurile A, D și Date despre vehicul.

După ce ați definitivat fișa de înmatriculare auto, contractul, respectiv ați emis factura (în cazul firmelor), trebuie să vă deplasați la Administrația Fiscală de care depindeți pentru a viza fișa de înmatriculare completată.

Actele de care aveți nevoie la primărie:

 • Contract de vânzare-cumpărare
 • Factură fiscal (dacă este cazul)
 • Fișa de înmatriculare
 • Copie după buletinul vânzătorului
 • Copie după CUI (dacă este cazul)
 • Copie după buletinul cumpărătorului
 • Cartea de Identificare a Autovehicului (în original și copie)

Pașii pe care-i veți parcurge

La primărie veți parcurge umătorii pași: veți depune la biroul aferent o declarație pe proprie răspundere de radiere din evidență a vehiculului, veți achita o taxă de timbru de 4 lei, după care va trebui să vă luați o serie de ștampile și semnături, inclusiv de la serviciul de urmărire amenzi. Dacă nu aveți amenzi sau impozite neachitate, lucrurile ar trebui să se desfășoare rapid.

Finalizarea tranzacției

După ce ați vizat Fișa de înmatriculare auto, tot ce trebuie să mai faceți este să predați cumpărătorului mașina, cheile, un exemplare al contractului de vânzare-cumpărare, fișa de înmatriculare vizată, certificatul de înmatriculare al automobilului (care va avea trecut pe verso cu numele noului proprietar, data și semnătura voastră), cartea de identitate a autovehiculului și, dacă este cazul, asigurarea auto obligatorie.

Descarcă

Ultima actualizare:

Comentarii (1)

 1. Nitu Lary

  Daca masina apartine firmei la care lucrez si vreau sa o cumpar,ce trebuie facut??

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.