Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului

Data
Loc
Cinema Mărăști Cluj-Napoca

Asociația Tineretului ONU din România, filiala Cluj, organizează în parteneriat cu cinema Mărăști o serie de proiecție de filme care are scopul de a marca Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului.

Evenimentul va avea loc miercuri, pe data de 27 Ianuarie 2016, începând cu ora 18:00, clujenii fiind invitați să urmărească filmele Lista lui Schindler și Pianistul, ambele producții cinematografice fiind premiate la Oscar.

Accesul la proiecții este gratuit, iar publicului i se recomandă sosirea la eveniment cu câteva minute înainte de începerea filmului, pentru a se asigura că în sală există locuri disponibile. Între proiecții va exista și o pauză de 15 minute.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost adoptată la nivel universal la 1 noiembrie în anul 2005, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite, data aleasă fiind cea la care, în anul 1945, lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de către armata sovietică.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a subliniat faptul că această zi este una în care trebuie să reconfirmăm angajamentul față de drepturile umane. Acesta a făcut un apel, susținând că trebuie să se treacă dincolo de amintirea victimelor, astfel încât noile generații să cunoască istoria. Totodată, el a indicat că trebuie aplicate lecțiile învățate de pe urma Holocaustului în lumea din prezent, făcând tot ce este posibil ca oamenii să se bucure de protecție și de drepturi, chestiuni pentru care Organizația Națiunilor Unite militează.

La nivelul țării noastre, Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului din România a concluzionat că în România și pe teritoriile aflate sub conducerea acesteia au fost uciși sau au decedat între 280.000 și 380.00 de evrei români și ucraineni.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.