Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Un toast cu diavolul

Data
Access
15 lei

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, începând cu ora 19:00, Piano Cazola te invită la piesa de teatru Un toast cu diavolul.Cine/Ce ?

Create Act Enjoy și Piano Cazola Events pun în scenă piesa de teatru Un toast cu diavolul, după o idee de M.J. Weeks, în regia lui Cristian Pascariu, singurul clujean în competiţia de scurtmetraje la TIFF.

Când/Cum ?

Miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19.00 la Piano Cazola (str. V. Fulicea, nr.3), trupa de teatru Create Act Enjoy, regia: Cristian Pascariu, Actori: Diana Buluga, Raluca Lupan și Mihail Onaca ne propun un subiect vehiculat din cele mai vechi timpuri, transpus în actualitate:

Diavolul secolului XXI abandonează veșmintele cornutului medieval și se recomandă drept un business-man stilizat și șarmant, directorul singurei corporații subpământene. Alături de două nimfe demonice, Diavolul destăinuie povestea sinceră a succesului său, având drept cadru o petrecere de senzație. Comic, subtil și tranșant, spectacolul „Un toast cu Diavolul” vă invită să ciocniți paharele cu V.I.P-urile istoriei, clienți fideli ai companiei, prezenți în arhivele SatanCorp.

Piesa este inspirată din Jurnalul Diavolului lui M.J. Weeks și plasează într-un context parodic lumea corporatistă a “target-urilor”, “deadline-urilor”, “rating-ului” și “developement-ului”. SatanCorp este corporația aflată sub egida diavolului, de această dată sub forma unui business-man de succes, alături de soția și amanta sa, care decid să dea o petrecere exclusivistă pe pământ. Umanizarea diavolului trimite cu gândul la faptul că fiecare dintre noi poartă uneori o cămașă malefică, într-o societate de consum.

Deși imperios necesar gândul, Un toast cu diavolul nu se vrea a fi o ironie la religie, ci mai degrabă vrea să justifice anumite caractere, atitudini și momente importante întâmplate în lume de-a lungul timpului. Evocarea unor protagoniști din istorie, precum: Nero, Dante, Hitler, Frații Lumiere, Napoleon, Țepeș și chiar Ceaușescu putem spune că vrea să contureze o lecție de istorie, însă una inedită, de această dată. O incursiune prin istorie, care nu se adresează neapărat publicului cunoscător.

Filtrul incursiunii este relația controversată a trio-ului manager-soție-amantă, atenție, constroversată, dar care nu se vrea a fi o dramă casnică, ci mai degrabă o tatonare subtilă, dramatică și amuzantă.

O idee centrală pe marginea căreia se marșează face apel la conștientizarea vulnerabilității noastre ca indivizi ai unei societăți de consum, influența mass-mediei asupra societății, aceasta la rândul ei fiind profund marcată de omniprezența diavolului sub forma unei iluzii a libertății și accesului la informație care reprezintă de fapt o manieră de control și putere asupra maselor.

Marcată de cuvinte cheie precum eleganță, exclusivism, dus pe alocuri către snobism, petrecerea corporației SatanCorp se află în tot acest timp sub pericolul de a fi văzuți de către patrula îngerilor din cadrul Poliției Raiului, cei care vor avea implicație finală și poate, de ce nu, decisivă asupra desfășurării activității demonice pe Pământ, însă verdictul nu se vrea a fi destăinuit înainte de punerea în scenă propriu-zisă.

Invitatul special al perecerii este însuși publicul, un participant direct și un martor care simte, empatizează și reacționează. Scopul suprem este acela de a izvodi reacții, care nu se pretind a fi neapărat pozitive, ci în tandem cu principiile și crederile fiecăruia dintre noi.

Într-un cadru distins, special ales pentru a coincide cu subiectul, Un toast cu diavolul nu este o simplă piesă de teatru, ci o petrecere în toată anvergura conotației sale, un eveniment corporate ai cărei invitați speciali vor fi înșiși cei prezenți.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.