Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Turandot în imperiul șoaptelor

Data
Loc
Reactor

Miercuri, 5 Noiembrie 2014, începând cu ora 19:00, Reactor Cluj-Napoca te invită la un spectacol intitulat Turandot în imperiul șoaptelor.

Adaptare după texte de Gozzi, Schiller, Adami si Simoni, Camus;
One-woman show cu Georgiana Ghergu;
Un spectacol de Diana Dragos;
Miscarea scenica: Alexandra Sofonea.

Turandot în imperiul șoaptelor este o adaptare a legendei prințesei chineze, bazată pe piesele lui Carlo Gozzi, Friedrich Schiller, libretul lui Giuseppe Adami și Renato Simoni pentru opera lui Puccini, cu inserții din Caligula lui Camus.
Turandot, femeia-dragon a Chinei de altădată, a rămas pe podiumul din Sala Divanului, de unde își trimitea cândva la moarte pretendenții ce nu reușeau să treacă probele date de ea. Deși opulentul palat a ajuns o ruină și cei din jurul ei au murit, își retrăiește legenda de secole, schimbându-i însă finalul. Spre deosebire de toate prințesele Turandot dinaintea ei, care s-au căsătorit cu printul Calaf, această Turandot nu imbătrânește. Frumusețea ei, care provocă războaie în imperiu, a rămas intactă de-a lungul timpului. Cei care vin să vadă „femeia care nu moare” pentru că și-a împietrit inima sunt, pentru Turandot, Marea Adunare ce asistă la înfrângerea prinților. Și pentru că regăsește aceeași esență în oameni de sute de ani, refuză să-și părăsească povestea.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.