Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Tudor Chirilă – Exerciţii de echilibru

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Vineri, 7 Decembrie 2012, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj te invită la o întâlnire cu Tudor Chirilă şi prima sa carte, Exerciţii de echilibru. O lansare lipsită de formalităţi, care mizează pe un dialog cu publicul – veniţi aşadar înarmaţi cu întrebări cât mai provocatoare. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe şi, bineînţeles, cu o invitaţie la ceai.

Volumul Exerciţii de echilibru cuprinde cele mai valoroase texte postate de Tudor Chirilă de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal și este prima sa carte publicată. Fragmente de proză, eseuri, poezii, pamflete, texte de opinie și file de jurnal – toate au fost adunate în cele 385 de pagini ale cărţii.

Cred că textele selectate se simt mai bine într-o carte. Sunt convins că nu există vreun cititor atât de fanatic încât să fi parcurs tot blogul. Luate împreună textele vorbesc despre o perioadă, despre o viziune, se compune un tot. Dincolo de asta, există un public numeros care nu stă pe bloguri, dar citește cărţi. Cartea îţi dă un sentiment că ai realizat cu adevărat ceva. Blogul are un aer efemer. Azi ai scris, mâine textele coboară undeva în josul paginii. Poimâine ele sunt arhivă. (Tudor Chirilă)

De-a lungul timpului, textele de pe blogul lui Tudor Chirilă au fost preluate de presă, de alţi bloggeri și de cititori. Oamenii s-au regăsit în cuvintele lui sau pur și simplu au apreciat stilul și au început să și le trimită unii altora. Scrisoare către liceeni, Jurnalul unui embrion, Femeile au nevoie de protecţie, tandreţe și…, Rolling Stones și Smaranda, Luca. Muzica capitalistă sunt numai câteva dintre textele cu mii de accesări online care se regăsesc în cartea lui Tudor Chirilă. Volumul este editat de Polirom, iar prefaţa este semnată de Cătălin Tolontan.

Tudor Chirilă este actor, muzician, compozitor şi producător. A jucat în 13 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroşi regizori români, iar în 2004 a câştigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare. Printre producţiile de film în care a jucat se numără Legături bolnăvicioase, în regia lui Tudor Giurgiu şi Nordrand, coproducţia austro-germană regizată de Barbara Albert. În 1996 a fondat şi a devenit solistul formaţiei Vama Veche, iar din 2006 este liderul formaţiei Vama.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.