Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Transilvania Talent Lab (TTL)

Data
Loc
Cluj-Napoca

În perioada 1-5 Iunie 2014, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc Transilvania Talent Lab (TTL), o platformă de training pentru încurajarea şi şlefuirea talentului profesioniştilor şi amatorilor în domeniul filmului.

TTL se adresează atât profesioniștilor, cât și amatorilor, și este primul program de training din România dedicat în egală măsură atât realizatorilor de film, cât și celor interesaţi de zona de organizare de eveniment şi management cultural, artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media.

Programul îşi propune să contribuie la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie.

Timp de cinci zile, 15 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică.

Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.

Transilvania Talent Lab este structurat în trei module de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

Ediția de anul trecut a TTL-ului a reunit la Cluj o serie de profesioniști din domeniu precum Nik Powell (trainer principal al modulului de Dezvoltare), Jean De Forêts și Sirkka Möller (traineri principali ai modulului de Producție, cu un focus pe ficțiune, respectiv film documentar), Marta Lamperova (trainer principal al celui de-al treilea modul TTL – Marketing, Distribuție și Management Cultural). Alături de trainerii principali ai modulelor, participanții TTL 2013 au avut ocazia să îi mai întâlnească, în cadrul unor seminarii speciale, pe Frederic Boyer (Director Artistic al Tribeca Film Festival), Claire Downs (script consultant), Lucian Georgescu (scenarist și regizor), Oana Radu și Elvira Lupșa (reprezentantele Romanian Film Initiative), Valentina Miu (director MediaDesk România).

Programul Transilvania Talent Lab include și o serie de masterclass-uri de film susținute de invitați de marcă ai Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Ediția de anul trecut a TTL-ului a inclus trei masterclass-uri, care i-au avut ca invitați pe directorul de imagine Ed Lachman, compozitorii Adrian Enescu și Vasile Șirli și pe regizorul de film, Sebastian Lelio.

Participanţii Transilvania Talent Lab trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Toți cei selectați vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2013.

Înscrierile se derulează în perioada 14 Martie 2014 – 27 Aprilie 2014. Cei interesaţi să participe la cea de-a treia ediţie TTL trebuie să se înscrie online pe site-ul oficial, urmând paşii aplicaţiei electronice.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanții care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 15 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei, iar cea mai bună dintre ele va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.