Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Vineri, 9 Februarie 2013, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj te invită la un dublu eveniment: lansarea volumului Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, apărut în colecţia Pasărea măiastră a editurii Vellant şi vernisajul expoziţiei care adună lucrările originale realizate de Maria Surducan pentru acest volum.

În compania unui ceai aromat Maria va fi provocată la un dialog pe marginea muncii ei de ilustrator şi a proiectelor care o pun în mişcare – o discuţie relaxată în care publicul este bine-venit şi orice curiozitate satisfăcută. Lansarea-vernisaj se va încheia cu o sesiune specială de autografe desenate în culori care nu trebuie ratată!

Expoziţia poate fi vizitată până în 21 Martie 2013.

Maria Surducan şi-a încheiat studiile de master la Universitatea de Artă şi Design din Cluj şi lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer în studioul său. Lucrările publicate până acum includ un roman grafic, un jurnal de călătorie şi diverse antologii de bandă desenată.

Proiectul Pasărea măiastră îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani. Până acum, în colecţia coordonată la Vellant de Simona Răuţă au apărut Povestea lui Harap-Alb de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, Făt Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi Zâna Zorilor de Ioan Slavici, cu ilustraţiile Mădălinei Andronic.

Colecţia Pasărea măiastră şi seria de felicitări şi cărţi poştale Vellant iubeşte ilustraţia românească fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.