Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

The :Egocentrics

Data
Access
10 lei
Loc
Zorki Off The Record Cluj-Napoca

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011, începând cu ora 21:00, Zorki Off the Record, Torso Booking și OrasulCLUJ.ro te invită la o seară de space stoner/psychedelic rock cu The :Egocentrics urmați de afterparty-ul „A Night Into The Void”.

The :Egocentrics sunt pionierii instrumental stoner/psychedelic-ului românesc, lansând în 2008 primul EP self-released „Mystic Initiation” ce primește la foarte scurt timp review-uri pozitive de la site-uri precum Cosmic Lava și The Ripple Effect. Trio-ul Brenn, Jess și Hera s-a format la Timișoara dezvoltând în timp o chimie puternică ca și trupă, promovând o nouă abordare a rockului psihedelic cu infuzii de „jazz-like state of mind”, combinând contrastele puternice cu improvizaţiile îndrăzneţe și cu un interplay consistent.

La scurt timp după apariţia EP-ului, trupa a semnat un contract cu renumita și bine cotata casă de discuri NASONI Records din Berlin, contract ce îi lansează pe o orbită selectă în lumea acid/psychedelia/stoner-rockului european. Fiind înregistrat în August 2009 și lansat în 1 Aprilie 2010, primul album numit „Love Fear Choices and Astronauts” este o revelaţie pentru scena muzicală românească. Cu o structură de patru piese trecând de la pasajele ambientale la cele introspective și de la landscape-uri rezonând a space-rock la riff-uri supraîncărcate, „Love Fear Choices and Astronauts” reprezintă un debut discografic impresionant, fiind foarte bine primit de critica muzicală de specialitate cum ar fi Lowcut (DEN), Psychotropic Zone (FIN), StonerRock.com, Sleeping Shaman (UK), Lords Of Metal (NL), etc.

A doua apariţie discografică este una foarte proaspătă. Tot sub egida NASONI Records, al doilea LP numit „The Center of the Cyclone” a fost lansat pe data de 5 Martie 2011 în Club Daos, Timișoara. Albumul ilustrează o îmbunătăţire în ceea ce privește energia trupei, compoziţia muzicală și sound-ul acesteia în paralel cu performance-ul live ce devine din ce în ce mai intens și hipnotic.

http://www.youtube.com/watch?v=imNrgprFHBI


A Night Into The Void reprezintă o primă iniţiativă de a familiariza publicul clujean cu stilul heavy-psychedelia a stoner/desert rock-ului. A Night Into The Void NU dorește a se adresa doar acelei elite de „connaisseur” avizaţi ci, tuturor celor ce iubesc curentul heavy/psychedelia începând de la origini, anii 60/70, cu titulaturi precum Black Sabbath, Vanilla Fudge sau Hawkwind, trecând prin anii 80 cu fenomenul Pentagram și Saint Vitus și terminând cu sedimentarea curentului la începutul anilor 90 cu Electric Wizard (pagan-occult doom), Fu Manchu, Kyuss. Stilurile acoperite de acest party vor cuprinde formaţii precum Gommer Pyle dar și sonoritaţi mai dure precum Down sau Isis, definind aria: stoner groove / old schood doom / sludge / acid psychedelia / heavy post-rock / pagan / occult.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.