Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Târgul de Crăciun

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

În perioada 3-23 Decembrie, Primăria Municipiului Cluj-Napoca organizează cea de a doua ediţie a Târgului de Crăciun în Piaţa Unirii.

Deschiderea oficială a târgului va loc în data de 3 Decembrie, începând cu ora 18:00 şi va fi marcată prin aprinderea iluminatului festiv în municipiu, în cadrul unui eveniment – surpriză la care sunt invitaţi să participe clujenii, de la mic la mare. În continuare, în fiecare seară, între orele şi 18:30 şi 20:00 Piaţa Unirii va găzdui seri ale companiilor clujene, implicate în comunitate, care se vor asigura că Moş Crăciun va face câte o oprire prin piaţă pentru a le oferi tinerilor spectatori surprize dulci şi jucării. Printre companiile care vor oferi cadouri şi suprize se numără Orange, Nokia, Carrefour, UPC, C&A, Rosal, Coral, Provident, precum şi altele.

Printre concertele stabilite deja pentru această perioadă se numără Voltaj, Ducu Bertzi, Marcel Pavel, Ansamblul Românaşul şi mulţi alţii. Va fi organizată o seară de folclor maramureşean, iar într-o altă seară clujenii vor avea ocazia să asculte corul personalităţilor clujene.

În seara de 23 Decembrie 2010, la închiderea Târgului de Crăciun clujenii sunt invitaţi din nou să se alăture corului Primăriei pentru a colinda alături de angajaţii instuţiei.

Primarul şi Consiliul local îi vor colinda pe clujeni în Piaţa Unirii. De asemenea, reprezentanţii presei şi ai instituţiilor publice sunt invitaţi să participle la seara colindelor.

În Piaţa Unirii vor fi amenajate 12 căsuţe (ceai, ciocolată, cozonaci, jucării, kürtoşi, jucării). Patinoarul va funcţiona între orele 10:00 și 22:00, iar pentru elevi vor exista carduri de fidelitate cu reduceri.

La fel ca şi anul trecut, în piaţa Unirii va fi amplasată o dioramă, la fel ca şi în marile oraşe europene – un tablou de mari dimensiuni alcătuit din mai multe planuri, reprezentând, de obicei, o scenă istorică sau un peisaj, care, datorită unei iluminări speciale, dă spectacolului impresia realităţii. Vom reproduce acolo scena Naşterii Domnului. Dimensiunile căsuţei vor fi de 5X4 m, scena va fi montată pe un podium lângă bradul din Piaţa Unirii şi va conţine ieslea cu fân ţarcul pentru animale, o scară, pereţii din lemn de răşinoase, acoperişul din două ape, acoperit cu stuf. Manechinele sunt în mărime naturală iar faţa şi mâinile sunt realizate din gips pictat. Pe lângă ele vor exista şi două oi vii în staul.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.