Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Târgul de Crăciun

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Primăria Municipiului Cluj-Napoca doreşte să contribuie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la bucuria clujenilor de orice vârstă printr-o serie de evenimente, care se desfăşoară în cadrul Târgului de Crăciun, organizat în inima oraşului – Piaţa Unirii.

Târgul de Crăciun este organizat după modelul celor din marile oraşe europene. În Piaţa Sfântul Mihail (Michaelerplatz) din Viena au loc astfel de evenimente. Piaţa poartă numele uneia dintre cele mai vechi construcţii, Biserica Sfântul Mihail, ridicată de austrieci în anul 1221.

Clujenii care vin în Piaţa Unirii în această perioadă se pot bucura de bunătăţile oferite la Târgul de Crăciun. Prăjituri, cozonaci, mere coapte, vin cu scorţişoară, cârnăciori vienezi sau alte bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă, toate acestea pentru a intra mai uşor în spiritul Crăciunului.

Iubitorii sportului alb au ocazia să se distreze pe patinoarul din Piaţa Unirii. Acesta este deschis zilnic, între orele 10:00 şi 22:00. Pentru o repriză de o oră şi jumătate de patinaj, adulţii plătesc un tarif de 15 lei, în timp ce copiii sunt taxaţi cu 10 lei. De asemenea, clujenii au posibilitatea de a închiria patinele contra unui tarif de 10 lei. Spre deosebire de anii trecuţi, în această iarnă iubitorii patinajului vor beneficia de mai multe intrări libere pe gheaţa din Piaţa Unirii, în zilele de 16, 19, 24 şi 31 Decembrie 2011, 13 Uanuarie 2012 şi 14 Februarie 2012.

O altă surpriză care-i aşteaptă pe clujeni în Piaţa Unirii este concertul pe care celebra cântăreaţă Andra îl va susţine joi, 22 Decembrie 2011, începând cu ora 19:00.

Programul evenimentelor zilnice:

  • patinoar în aer liber cu program de funcţionare în intervalul orar 10:00 – 22:00;
  • comercializarea produselor specifice căsuţele amenajate, între orele 11:00 – 20:00;
  • concerte de colinde, zilnic între orele 18:00 – 20:00.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.