Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Târgul de Cariere în IT

Data
Access
gratuit
Loc
Iulius Mall Cluj

În perioada 16-17 Octombrie 2013, între orele 11:00 și 19:00, Iulius Mall Cluj te invită la Târgul de Cariere în IT.

Târgul de Cariere în IT reunește companii precum BG Soft, Beyluxe, Emerson, HP, SDL, Smart Tech, Steelcase, Yardi și multe altele.

Tot la Târgul de Cariere în IT de la Cluj-Napoca, participanții au posibilitatea de a se înscrie la o competiție de Guitar Hero, care le poate aduce un premiu ce constă într-un Playstation 3.

Studiu IRES: Ce așteptări au de la angajatori clujenii care caută un loc de muncă

Mai mult de jumătate dintre clujenii cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cu studii superioare, participanți la Târgul de Cariere ar lucra pentru salarii cuprinse între 200 și 500 de euro (65%), 10% pentru salarii sub 200 de euro și doar 12% pentru salarii de peste 500 de euro, se arată într-un studiu realizat de IRES. Conform institutului de sondare, 43% dintre aceștia sunt absolvenți de studii superioare.

Majoritatea candidaților preferă să caute un loc de muncă pe Internet, însă Târgul de Cariere e a doua opțiune a acestora, 38% prezentându-se la evenimentul la care pot face cunoștință cu companiile angajatoare.

În ceea ce privește aspectele legate de angajarea în cadrul unei companii, clujenii pun pe primul loc atmosfera de lucru din cadrul companiei (94%), abia pe următoarele locuri clasându-se pachetul salarial și alte beneficii în cadrul companiei. Un sfert dintre respondenți au afirmat că au un loc de muncă, mai bine de jumătate dintre aceștia fiind nemulțumiți de job. Întrebați dacă doresc să îți schimbe locul de muncă, 81% au răspuns afirmativ.

Workshop-uri gratuite de carieră

Organizatorii le mai propun participanților traininguri și seminarii pe tema găsirii vocației și a progresului rapid în carieră, dar și sesiuni de consultanță unu-la-unu în carieră și întâlniri cu invitați supriză, în cadrul Atelierului de Cariere. Participarea la aceste evenimente este gratuită, iar în cadrul lor, participanții vor putea afla cum să se integreze rapid la birou, cum să lucreze mai bine cu managerii, dar și discuții despre politici de recrutare, politici de dezvoltare personală și multe altele. Toate aceste informații sunt oferite de traineri instruiți sau de companiile care doresc să susțină traininguri în cadrul Atelierului de Cariere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.