Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Târgul de Cariere

Data
Access
gratuit
Loc
Iulius Mall Cluj

În perioada 25-26 Martie 2014, între orele 10:00 și 17:00, la Iulius Mall Cluj va avea loc Târgul de Cariere.

Târgul de Cariere, proiectul născut la Cluj-Napoca în urmă cu opt ani și devenit cu timpul cea mai mare rețea de profil din țară, revine acasă cu două ediții speciale în această primăvară: un târg de cariere cu oferte de angajare în domenii generale, urmat la o zi dinstanță de un eveniment dedicat mediului IT.

Ofertele de angajare se adresează în special tinerilor, iar la târguri participă cei mai importanți angajatori de pe piață, printre care BUW, E.On, Emerson, Endava, Fujikura, Genpact, Office Depot, Steelcase și Sykes la primul eveniment, respectiv Accesa, Accenture, Bosch, Emerson, HP, Endava, MHP, Steelcase și Yardi la Târgul de Cariere în IT.

Lista completă a companiilor participante și a oportunităților de carieră propuse de acestea poate fi consultată pe site-ul oficial al târgului. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, cu sau fără experiență de muncă, sunt candidații vizați de companiile angajatoare. Accesul la Târgul de Cariere este gratuit.

Cei în căutarea unui loc de muncă se pot bucura de implementarea sistemului Smart CV, datorită căruia candidații nu mai au nevoie de a-și aduce CV-ul în mai multe exemplare, iar angajatorii scapă de problema tradițională a teancului de CV-uri. Practic, sistemul Smart CV permite scanarea CV-ului descărcat de candidat din contul său eJobs.ro, care se stochează automat în baza de date a angajatorului.

Atelierul de Cariere

Atelierul de Cariere, un program de workshop-uri organizat în cadrul Târgului de Cariere, e menit să facă puţină lumină şi să dea o mâna de ajutor celor care au întrebări despre cum să-şi găsească un job în mod eficient şi concret, care sunt paşii de urmat, dar şi celor care caută opţiuni de evoluţie laterală în carieră, cum pot accelera procesul ierarhic şi profesional, ce fac atunci când vor să-și schimbe domeniul de activitate.

Participanții se pregătesc astfel să profite de a doua zi de târg şi de zilele de după târg, înarmaţi cu ce au nevoie să se apropie cât mai mult de job-ul dorit. În cadrul evenimentului, participanții vor afla răspunsul la multe întrebări de la consultantul Antonia Onacă, care are experiență atât de angajat, precum și de angajator.

 • orele 10:00 – 10:45
  Cum găsesc companiile și joburile la care să aplic?
 • orele 11:00 – 11:45
  Cum să aplic? Pot să fac mai mult decât să trimit CV-ul?
 • orele 12:00 – 12:45
  Ce fac la interviu, în funcție de cine mă intervievează (recruiter, manager, firmă de recrutare)?
 • orele 14:00 – 14:45
  Ce fac după interviu? Aștept să mă sune și atât?
 • orele 15:00 – 15:45
  Ce fac mâine la Târgul de Cariere? Cum îmi găsesc chiar mâine următorul job?

Evenimentul este organizat de Asociația Fapte.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.