Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Swimathon

Data

Sâmbătă, 5 Iulie 2015, începând cu ora 10:00, la Complexul de Natație Universitas din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca va avea loc evenimentul intitulat Swimathon.

Salut! Sunt Peștișorul Auriu! Știi tu, ăla cu dorințele… Dacă dai un search pe Google cu siguranță că vei găsi sute de bancuri pe seama mea. Sau… nu știu sigur dacă pe seama mea… sau pe seama dorințelor pe care trebuie să le îndeplinesc. Știi… oamenii își doresc tot felul de lucruri. Care mai de care mai ciudate. De cele mai multe ori, își doresc lucruri care nu le folosesc la nimic. Sau lucruri pe care

cred că trebuie să și le dorească, pentru că și le doresc și alții… Pare amuzant, cred că de-asta și apar atâtea bancuri, sunt de fapt despre oameni, nu despre mine, dar ei nu-și dau seama. În realitate însă, mie nu prea-mi vine să râd. Cred că dacă oamenii și-ar trăi viața și s-ar bucura de lucrurile care li se întâmplă oricum, sau dacă și-ar dori lucruri de care chiar au nevoie, ar fi mult mai fericiți. Dar ei nu prea văd ce li se întâmplă pentru că sunt prea ocupați să-și dorească altceva. Și, în loc să VADĂ, mai bine își IMAGINEAZĂ. Astfel, își trăiesc viața mai mult virtual decât real.

Eu, dacă aș fi oricare dintre oamenii cu care mă întâlnesc, nu m-aș chinui să găsesc trei dorințe pe care să mi le îndeplinească Peștișorul Auriu. Foarte des, după ce le îndeplinesc dorințele, oamenii regretă că nu și-au dorit altceva. Eu, în locul lor, aș zice: ”Vreau să fiu pentru o zi Peștișorul Auriu!”

Pentru că, hai să fim sinceri, ceva mai tare decât să te întâlnești cu Peștișorul Auriu este chiar să fii Peștișorul Auriu. Să găsești puterea de a îndeplini TU dorințe. Nu știu dacă știi, dar… știi ce te face să te simți cel mai bine pe lume? Să vezi că-i poți face pe alții să se simtă bine.

Ești de acord? Sunt sigur că unul dintre cele mai frumoase momente din viața ta este unul în care ai făcut pe cineva fericit.

Anul ăsta m-am gândit iar să le dau șansa oamenilor să-și dea seama ce e important cu adevărat. Așa că, pentru o zi, cine vine la Swimathon va putea fi un Peștișor Auriu.

Iată care-i ideea. Sunt unii care au dorințe. Visuri. Nevoi. Reale, căci le-am identificat și le-am selectat. Din domenii diferite, cum ar fi educație de excelență și tineri, sănătate și terapii speciale, antreprenoriat, dezvoltare personală și integrare socială, mediu și ecologie. Ei au nevoie de șansa de a le fi îndeplinite dorințele. Și, pentru asta, unora le va fi dată șansa, ocazia, de a le îndeplini, fie înotând pentru un vis, fie susținând, în funcție de posibilități, un vis.

Aici trebuie să fac o paranteză… Știi de ce Peștișorul Auriu își permite, în general, să îndeplinească atâtea dorințe? Pentru că are în spate niște sponsori buni!

Deci… orice ajutor e binevenit, să știi. Donațiile pentru proiectele preferate se pot face direct on-line, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiectele și înotătorii deja înscrişi. Acestea pot fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului, la masa organizatorilor, dar şi după, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii august.

Sunt sigur că toată lumea va avea de câștigat. Indiferent pe ce plan. Dovada e că de ;ase ani le dau oamenilor această ocazie, ocazia de a-și îndeplini și de a îndeplini dorințe la Swimathon, și, ghici ce? Anul trecut, la ediția aniversară, au fost de neoprit. Au fost înotați peste 123,7 kilometri, 150 de înotători și peste 600 de donatori și susținători au reușit să mobilizeze resurse în valoare de peste 100.000 lei pentru a susține 15 proiecte locale din arii diverse. În cele 5 ediții implementate până acum, au fost mobilizați peste 407.000 lei de la peste 2.200 de susținători – donatori pentru 57 de proiecte susținute din arii diverse – educație, dezvoltare personală, orientare în carieră, copii și tineri, sănătate, mediu, altele! Repet: 57 de proiecte și 2.200 de susținători! Asta spune ceva despre oamenii care găsesc satisfacție în satisfacerea de dorințe! Spune că… sunt, de fapt, cei mai mulți!

Swimathonul Cluj este o experiență unică, utilă, care îți dă o energie pozitivă, aduce oamenii împreună și este plăcută pentru că practicăm sportul care ne place (mai ales nouă, Peștișorilor Aurii) – înotul. De data asta, nu ne vom distra pe seama dorințelor oamenilor, ci ne vom distra îndeplinindu-le. Nu e o idee mai constructivă? Decât să facem haz de necaz? Ce spui? Eu zic să nu lași să-ți scape o ocazie atât de… alunecoasă cum e… să fii Peștișorul Auriu.

Peștișorul Auriu, Delegat Special pentru Swimathon și Purtător de Cuvând al Fundației Comunitare Cluj, organizatorul campaniei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.