Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Spoken word poetry

Data
Access
gratuit
Loc
La Perne Cluj-Napoca

Duminică, 12 Octombrie 2014, începând cu ora 19:00, La Perne Cluj-Napoca te invită la evenimentul intitulat ​Spoken word poetry.

Spoken word poetry, este o formă de performance art, ce se bazează pe prezența scenică a poetului și poezia sa- o discuție directă între poet și public. Primele forme de spoken word poetry, deși necizelate, apar în Grecia Antică, unde poeții își prezentau lucrările printr-o expunere verbală în forum. Spoken word a luat amploare prin anii ’70 în Chicago unde a fost reînviată și reinventată această artă fiind influențată de aroma urbană și greutățile prin care treceau clasele sărace din ghetto-urile americane. În ziua de azi, spoken word poetry reprezintă o forma de artă liberă de îngrădirile clasice al poeziei și stricteții teatrului, o eliberare pură de energie, necenzurată, curată și direcționată către public, temele sunt variate, experimentele sunt bine-venite.

Poethree, grupul format din trei tineri poeți, se vrea începutul unei comunități de spoken word poetry în Cluj, venind din orașe diferite, cu viziuni artistice diferite, cei trei și-au unit super-poeziile, un fel de Justice League a poeziei, pentru a aduce poezia din nou în prim-plan.

Ionut M. Calin, tânăr student la facultatea de Istorie, isteț și permanent cu vorbele la el, acest Superman al poeziei, loveste constant cu versuri cu dublu sens și nu se fereste să spună lucrurilor pe nume.

Tudor Ciubotari, student la facultatea Bussines, se ocupă de poezie la fel cum se ocupă de bani, cu zâmbetul pe buze, tânărul Green Lantern al afacerilor poetice, vine întotdeauna cu ceva nou și amuzant la masă, întotdeauna promite să-ți aducă zâmbetul pe buze după ce te-a pus pe gânduri.

Paul Cristian, student la facultatea de Psihologie, un pic dereglat și cu mintea plecată de acasă, noi îl numim Martian Manhunter al rimelor, tinde sa dezvolte o plăcere ușor nesănătoasă pentru reacțiile primite din partea publicului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.